DGTL Records – het officiële label van het toonaangevende elektronische muziekfestival DGTL – viert zijn vijfde verjaardag in stijl met de gloednieuwe compilatie  ‘5YRS of DGTL Records’. Het album dat 14 tracks telt, wordt op 16 april uitgebracht als een exclusieve 4x 12-inch vinyl set en wordt tussen 18 februari en 1 april digitaal verspreid over 4 afzonderlijke EP-releases. De bijzondere vinyl set zal ook verkrijgbaar zijn op DGTL festival in het weekend van 16 april. 

Pre-save EP deel 1: 5YRS of DGTL Records

Aanstormend Nederlands talent gecombineerd met verschillende grote internationale artiesten en producers uit landen waar DGTL wordt georganiseerd: ‘5YRS of DGTL Records’ geeft perfect de unieke visie van het label weer. Met veertien tracks die wat betreft stijl en genre ver uiteenlopen, is de collectie tevens een blauwdruk van de DGTL festivalervaring, die ook plek biedt aan allerlei soorten vooruitstrevende house en techno. Het label is de afgelopen vijf jaar dan ook uitgegroeid tot een volwaardige extra muzikale uiting voor DGTL. De jubileumrelease laat niet alleen de talenten het podium delen met een grote naam, het is tevens een platform om ze te introduceren bij nationale en vooral internationale fans

Voor de veelbelovende Nederlandse dj producers Coloray, Tjade, Nicky Elisabeth en Lucky Done Gone zal dit de eerste release zijn op DGTL Records, waar bijvoorbeeld Deniro en JP Enfant al eerder EP’s op het label hebben uitgebracht. Zij worden gekoppeld aan nieuw veelbelovend internationaal talent als Jimi Jules en Terr en aan DGTL ‘veteranen’ als Adriatique, Roman Flügel en Frank Wiedemann & Trikk, die al jaren deel uitmaken van de DGTL-familie. 

Als de digitale campagne is voltooid, verschijnt ‘5YRSofDGTLRecords’ als 4×12” vinyl release, gepresenteerd in een tri-fold hoes met artwork van Eric Smilde, die de kenmerkende elementen van DGTL festival op de NDSM-werf in zijn design heeft verwerkt. Het DGTL festival staat bekend om de ambitie om zo duurzaam mogelijk te produceren en die ambitie wordt doorgezet in deze vinyl release. Vandaar dat is gekozen voor producent Deepgrooves, die zichzelf door hun innovatieve en toonaangevende werkwijze de groenste vinylperserij ter wereld mag noemen. Deze vinyl release valt precies in het weekend dat DGTL festival plaatsvindt aan de NDSM -werf en zal daar ook voor het eerst verkrijgbaar zijn.

Het digitale releaseschema:

EP1: 18 februari 2022 –  Mano Le Tough, Jimi Jules, Coloray, Tjade 

EP2: 4 maart 2022 –  Dax J, Deniro, JP Enfant

EP3: 18 maart 2022 –  Adriatique, Roman Flugel, Nicky Elisabeth

EP4: 1 april 2022 –  Frank Wiedemann & Trikk, Terr & Daniel Watts ft Johann Heyss, Kino Todo & Danelz, Lucky Done Gone

Release van de 14 tracks tellende 4×12” vinyl editie: 16/17 april 2022

DGTL Records

DGTL Records bouwt voort op hetzelfde muzikale thema als de festivals, een breed spectrum van alles wat met house en techno te maken heeft. Het hoofddoel van het label is altijd geweest om artiesten een extra platform te kunnen geven, naast line-ups en festivals. Hiermee probeert DGTL zowel de relatie met de artiesten als met het publiek te versterken. Met een focus op het werken met (lokaal) talent en artiesten die worden ontdekt door middel van het runnen van festivals wereldwijd, wordt DGTL Records altijd met een internationale mindset gerund. Gezien het feit dat Amsterdam de thuisbasis is, is het erg belangrijk om ook de Nederlandse scene en lokaal talent te ondersteunen. In de afgelopen 5 jaar zijn meer dan de helft van de releases van Nederlandse hand geweest.

DGTL Amsterdam 2022

De vinyl release komt samen met DGTL Amsterdam 2022, dat tijdens het paasweekend plaatsvindt op de NDSM-werf in Amsterdam. Van alle artiesten op de compilatie spelen er 10 op het festival, inclusief alle Nederlandse artiesten. Ook is er op de zondag een stage gewijd aan DGTL Records.

Volg DGTL

Website / Facebook / Instagram / Soundcloud