Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Oranjebloesem voor het laatst plaatsvond. Na twee jaar van afwezigheid i.v.m. COVID-maatregelen, komt het populairste alternatieve dance festival op Koningsdag terug met opvallend sterke line-up. Op 27 april maken o.a. Carista, Dax J, Joris Voorn, I Hate Models, Kobosil en Reinier Zonneveld hun opwachting in het Olympisch stadion. De kaartverkoop begint op 14 februari om 16:00 via oranjebloesem.com. Bezoekers die zich hebben ingeschreven krijg al eerder op de dag de mogelijkheid om tickets te kopen.

Comeback

Het zijn geen makkelijke jaren geweest. In 2020 en 2021 moest de organisatie het festival noodgedwongen overslaan. Toch besloot de organisatie geen stapje terug te doen volgens festivaldirecteur Rob Simon: “Financieel gezien zou het misschien een logische keuze zijn om dit jaar voorzichtig aan te pakken, maar na drie jaar van afwezigheid is de knaldrang om weer te kunnen feesten enorm. Bij onze bezoekers, maar óók bij ons. Daarom hebben we juist deze editie besloten om uit te pakken met onze sterkste line-up ooit.” 

Kopstukken uit de alternatieve dance

Muzikaal mikt het festival op de kopstukken van de alternatieve dance, met een Nederlands tintje. De populairste artiesten van eigen bodem als Joris Voorn, Carista, de Sluwe Vos en Reinier Zonneveld gaan met hun muziek de wereld over. Aangevuld door acts uit het buitenland als I Hate Models, Dax J en Kobosil heeft het festival een ijzersterke mix van house- en techno helden te pakken.

Olympisch stadion

Voor haar 7e editie keert het festival terug naar vertrouwde Koningsdaggrond. Een monumentale locatie met veel Amsterdamse historie: Oranjebloesem vindt plaats in en rondom het Olympisch Stadion uit 1928. Met meerdere grote stages en ruimte om te bewegen en te chillen is de indeling deze editie bovendien geperfectioneerd, waardoor er extra veel ruimte is om te dansen. 

Volledige line-up (op alfabetische volgorde): Antal, Carista, Cynthia Spiering, David Vunk, Dax J, De Sluwe Vos, Djoko, Ferro, I Hate Models, Joris Voorn, Kobosil, Noumé, Reinier Zonneveld, Rossi, Samuel Deep, Some Chemistry, Suze Ijó, Toman, Tsepo.

Oranjebloesem

Datum: 27 april 2022

Locatie: Olympisch stadion

Start kaartverkoop: 14 februari 16:00 via www.oranjebloesem.com 

Tickets v.a. € 39,50

Website: www.oranjebloesem.com