Op 29, 30 en 31 juli 2022 organiseert Awakenings voor het eerst Awakenings Summer Festival in Hilvarenbeek. Vandaag werd de line-up ervan bekendgemaakt: maar liefst 131 acts, verspreid over 3 dagen maken opwachting op het voor Awakenings nieuwe festivalterrein, inclusief camping, in Hilvarenbeek.

Nieuwe lichting
De complete line-up van Awakenings Summer Festival, die verdeeld wordt over drie dagen, brengt naast de voor Awakenings bekende namen zoals Charlotte de Witte, Adam Beyer en Ritchie Hawtin ook een hele ploeg debutanten naar Hilvarenbeek. Maar liefst 27 namen van de line-up maken voor het eerst hun opwachting op een event van Awakenings; hét technowalhalla van Nederland. Namen als Call Super en Bambounou draaien al een flinke tijd mee in het meer alternatieve circuit binnen de technoscene en maken nu de stap naar het grote publiek.

Andere opvallende namen op de line-up zijn de Nederlandse talenten Philou Louzolo en Nicky Elisabeth en internationale opkomende acts als Rene Wise en Adiel. Naast talenten gaan ook enkele al meer gerenommeerde artiesten hun debuut maken op de grootste Awakenings line-up tot nu toe, zoals Skream en Denis Sulta. Opnieuw plaatst Awakenings zichzelf in de unieke positie om een zeer progressieve line-up te boeken voor een van ‘s werelds grootste techno-evenementen.

Na twee jaar afwezigheid kunnen we niet wachten om weer op het veld te staan. Dit jaar vieren we ons 25-jarig jubileum met een geheel nieuw festival met een camping en drie volle dagen met de beste techno van het moment, met veel bekende en nieuwe gezichten. We hebben nog nooit zoveel debuten gehad op één evenement. Het voelt alsof we ons voorbereiden op de komende 25 jaar”, zegt Michiel Tettero, music director bij Awakenings.

Meer Awakenings
Het nieuwe zomerfestival van Awakenings, wat ter ere van het 25-jarig jubileum is aangekondigd wordt alles wat de trouwe Awakenings-bezoeker ervan kan verwachten, maar dan met heel veel extra’s. Zo zijn er meer artiesten, meer stages en zijn er meer dagen aan het evenement toegevoegd. Ook is er een camping en de mogelijkheid tot het huren van een accommodatie; zo kan de technoliefhebber zich in het laatste weekend van juli drie dagen lang volledig onderdompelen in de beste techno van het moment, in al haar diverse vormen.

Ticketverkoop
De ticketverkoop voor de driedaagse weekender verloopt in verschillende fases en start op 17 februari voor iedereen die een voucher heeft door eerder gecanceld Awakenings evenement. Vanaf 24 februari krijgt iedereen die geen voucher heeft, maar zich wel heeft pre-registered (wat nog mogelijk is tot donderdag 17 februari middernacht via de website van Awakenings) de kans om een ticket en accommodatie te bemachtigen. Op 1 maart gaan de overgebleven weekender kaarten in de verkoop. Dagkaarten gaan later dit jaar in de verkoop.