Na twee jaar aan noodgedwongen mini-edities, waarin social distancing nog een rol speelde, is Festival De Achtertuin terug naar het oorspronkelijke plan; Samenkomen om het leven te vieren! Festivalbezoekers kunnen rekenen op optredens van bekende namen als Benny Rodrigues, Einmusik, VNTM en Analog Kitchen. De verschillende stages en kunstzinnige installaties zorgen voor een beleving waarin de bezoeker zich in een surrealistische wereld waant. De kaartverkoop is vandaag – 1 maart – gestart, en wie snel is geniet van de ‘Vroege Vink’-korting.

Zaterdag 16 juli vindt Festival De Achtertuin bij Outdoor Valley in Bergschenhoek plaats, in de achtertuin van Rotterdam. Joost van der Linden is dankbaar: “Na twee jaar van vele teleurstellingen, kunnen we onze plannen eindelijk uitrollen voor de bezoeker. Iedereen zet zich voor meer dan 100% in en dat gaan bezoekers deze dag ook merken!”. Medeorganisator Rosaline Tóth beaamt dit: “Ons concept blijft hetzelfde en we gaan er alles aan doen om het nog verrassender en uitzinniger te maken! We gaan echt voor de meest ultieme festivalbeleving, het wordt een goed feest met een mooie line-up!”.

Kunst, visual art en verrassende line-up
Beleving staat als vanouds centraal bij Festival De Achtertuin; er kan worden rondgedwaald tussen de kunstzinnige installaties, visual art, art performances en creatieve invullingen door acteurs tegen de achtergrond van een weelderige locatie. Zo is er een real life experience, verzorgd door 50:Hertz; een muziekbeleving met een theatrale twist. Naast de creatieve invulling is er een indrukwekkende line up met namen als Analog Kitchen (live), Benny Rodrigues, Einmusik, Mitch de Klein, en nog véél meer.

Beleving en duurzaamheid
Bij Festival De Achtertuin gaat de beleving weer hand in hand met duurzaamheid. Een paar voorbeelden daarvan zijn o.a. het gebruik van groene stroom, een 100% vegetarische keuken, stages van hergebruikte materialen, afval wordt geminimaliseerd en een statiegeldsysteem. ‘Afval Obers’ gaan bezoekers op ludieke wijze helpen bij het verzamelen van afval en zo streeft de organisatie er naar weer één van de duurzaamste festivals van Nederland te zijn.

Ticketverkoop
Tickets voor zaterdag 16 juli zijn nu verkrijgbaar via www.festivaldeachtertuin.nl. ‘Vroeg Vink’ -tickets kosten €45,30 inclusief servicekosten.

Openingstijden
Zaterdag 16 juli: 12:00 – 23:00 uur