In Retraite Festival reist voor haar tiende editie af naar een nieuwe festivallocatie in het hoge Noorden. In voormalig strokartonfabriek ‘De Toekomst’ in Scheemda, zal in het laatste weekend van juli (op donderdag 28 juli tot en met maandag 1 augustus) het meest intieme meerdaagse (dance)festival van Nederland plaatsvinden. Kom aarden in een surreëel mooie groene omgeving met muziek, energie en historie. Dag en nacht is het feest! Naast een wervelende line-up, zullen verscheidene talenten hun kunsten vertonen en wordt de festivalbezoeker getrakteerd op veel onvoorspelbare dingen. Kortom de ideale mix van onthaasten, feesten en genieten in een weekend vol connectie met jezelf en anderen. 

De reguliere kaartverkoop is gestart via in-retraite.nl.

De Toekomst 

Voormalig Rijksmonument De Toekomst is een “peaky blinders” factory, te midden van groene weides, een meertje en 10 hectare dicht beboste wildernis. Het bruist van de energie en wordt met recht de zwarte parel van het Noorden genoemd. De oude strokartonfabriek is een uniek en prachtig gebouw met een rijke historie en biedt alle faciliteiten voor een meerdaags festival. Deze iconische plek heeft een bepaalde energie & een robuust en industrieel karakter, wat de perfecte match is met In Retraite.

Muzikale reis 

Net als de voorgaande edities nemen we de festivalbezoeker mee op een muzikale reis met de mooiste ambient, indy, (italo)disco, house, jackin’, tech, deephouse en (melodic) techno. De eerste namen van de muzikale karavaan die zich deze zomer naar Groningen gaat bewegen maken we zeer binnenkort bekend. Een greep uit eerdere In Retraite artiesten zijn: Dax J, Deniro, De Sluwe Vos, Einmusik, Gregor Tresher Kölsch, Max Cooper, Patrice Baumel, Reinier Zonneveld en Tsepo. 

12inchcity

In Retraite Festival komt uit de koker van 12inchCity ‘The city that never sleeps’, opgericht in 2009. 12inchCity organiseert geen massale festivals maar juist knusse intieme feesten waarbij de muziek, de inwoners (festivalbezoekers), kunst en cultuur centraal staan. Gedurende de afgelopen 13 jaar heeft 12inchcity zich als professionele festival speler op de kaart gezet met feesten op unieke, originele en authentieke plekken zoals Radio Kootwijk op de Veluwe, Noordsingel-gevangenis in Rotterdam en Klooster Graefenthal in Duitsland. Nu verkast het met In Retraite van Klooster Roapaen naar De Toekomst in Scheemda. 

Ontdek zelf tijdens In Retraite Festival wat ‘De Toekomst’ jou te bieden heeft.

In Retraite Festival

Donderdag 28 juli 18:00 uur tot en met maandag 1 augustus 12:00 uur 2022 

Rijksmonument De Toekomst

Scheemdermeersterweg 37, 9679 TP Scheemda

Voorverkoop via ticketshop

———–

Weekendtickets vanaf € 119,- (ex fee)

Groepstickets vanaf € 109,- (ex fee)

Zaterdag en zondag tickets vanaf € 39- (ex fee) 

Ook overnachtingsmogelijkheden met camper/caravan of in KarTent

Meer info op de site www.in-retraite.nl.