Op zaterdag 12 maart openen de deuren van Parallel in Amsterdam Noord. Iedere vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers tot diep in de nacht kennis maken met nieuwe mensen, muziek en kunst. Het volledige programma voor maart en april is bekendgemaakt en de tickets zijn vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar.

Initiatiefnemers zijn Wesley Texel en Raaf Verhoef, beide werkzaam als programmeurs bij Paradiso en nu ook verantwoordelijk voor de inhoud van Parallel. Bezoekers kunnen een programma met een grote verscheidenheid aan genres op het snijvlak van electronisch en hiphop verwachten. Van amapiano tot UK garage en van future beat tot afrohouse. Wesley: “Het is een nieuw hoofdstuk in het Amsterdamse nachtleven. Mensen hebben twee jaar lang thuis gezeten en de clubs gemist. Juist het verbinden, bezoekers samen laten geniten van muziek met andere mensen, staat voorop. Het gaat niet per se om grote headliners.

Samenwerkingen
Naast nieuwe eigen initiatieven als MODUS en Ziongate gaat Parallel ook vele samenwerkingen met community’s uit Amsterdam aan. Zo is X3 een safe(r) space party die zich focust op vrouwen, LGBTQ+ en POC en zijn de mensen van Pardon specialisten in house, jungle, electro en breakbeat.

Lichtkunst
De club bevindt zich in de Tolhuistuin waar voorheen Paradiso Noord gevestigd was. Die zaal is opnieuw ingericht als club. Raaf: “Er is een nieuwe ingang aan de achterzijde, alles is donker geverfd en het podium is modulair gemaakt. De dj’s staan gelijkvloers met het publiek, dat ook achter de dj kan staan. Daardoor is de verbinding tussen artiest en bezoeker veel beter te maken. Wat het meest in het oog gaat springen is de installatie van lichtkunstenaars Children of the Light. Speciaal voor Parallel heeft het duo een lichtkunstwerk gemaakt dat als centerpiece voor de dansvloer gaat fungeren.

De website voor de club is vandaag live gegaan en daarop zijn de eerste zestien clubnachten aangekondigd. Tickets voor al die clubnachten gaan op vrijdag 4 maart om 10.00 uur in de verkoop via diezelfde website.