Op zaterdag 12 maart vindt het benefietconcert ‘WE ARE ONE’ plaats in Boekarest, Roemenië. De acht uur durende show in voetbalstadion National Arena is via een wereldwijde livestream ook in Nederland te volgen. Gedurende de avond wordt er zoveel mogelijk geld opgehaald voor de slachtoffers die hard getroffen worden door het conflict in buurland Oekraïne.

Opbrengsten gaan naar het Roemeense Rode Kruis, dat op dit moment meer dan 150.000 Oekraïners opvangt, verwachtingen zijn dat dit aantal de komende weken zal oplopen tot meer dan een miljoen. Bezoekers en kijkers van de livestream kunnen geld doneren door een sms met de tekst ‘ONE’ te sturen naar 8825.

Het concert is een initiatief van de gemeente Boekarest, televisiezender PRO TV, radiostation KISS FM en muziekfestival SAGA. Laatstgenoemde is een festival uit de koker van Nederlandse festivalorganisatie ALDA, actief in Roemenië sinds 2020 en opende onlangs een kantoor in Boekarest. De organisatie wil nu helpen door hun kennis en expertise in te zetten voor het benefietconcert.

Allan Hardenberg, directeur en mede-oprichter van ALDA, over de totstandkoming: “Met WE ARE ONE willen we de verbindende kracht van muziek inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Onze machteloosheid omzetten in daadwerkelijke hulp. Wij zijn op dit moment met ons team voorbereidingen aan het treffen voor het benefietconcert. In Nederland is de huidige situatie met name via (online) media te volgen. Hier in Roemenië is het zo zichtbaar en voelbaar. Een onwerkelijke situatie. Onze 25 Roemeense collega’s, waar we dag in dag uit mee samenwerken, helpen vluchtende families en hebben vaak ook zelf familie woonachtig in Oekraïne. We moesten gewoon iets doen om te helpen, we zijn dichtbij onze kern gebleven, dat is hoe WE ARE ONE is ontstaan.”

Het volledige programma wordt op dinsdag 8 maart bekendgemaakt via de WE ARE ONE socials en website.

Meer info via www.sagafestival.com/weareone.