Nadat de campagne in 2021 helaas al snel moest worden afgekapt door de aanhoudende corona maatregelen, doet de ID&T Groep nu opnieuw een oproep aan iedereen die ervaring op wil doen in de evenementensector. Met eindelijk groen licht voor de Nederlandse festivalzomer in 2022 kunnen festivalorganisaties zoals ID&T niet wachten om bezoekers weer te mogen verwelkomen op evenementen waaronder Mysteryland, Defqon.1 Weekend Festival, Awakenings, Milkshake Festival, Decibel Outdoor Festival, Vunzige Deuntjes Festival en meer. Om muziekliefhebbers weer een onvergetelijke ervaring te bieden op één van de ruim 70 evenementen die onder de vlag vallen, hoopt ID&T Groep ook deze zomer weer te kunnen rekenen op hulp van duizenden zomerkrachten, freelancers en vrijwilligers.

In de afgelopen twee jaar, waarin het organiseren van grootschalige evenementen wegens de opgelegde maatregelen niet mogelijk was, kozen veel tijdelijke krachten voor zekerheid en daarmee een baan buiten de evenementenbranche. Zo gingen velen aan de slag in de bouw, als ‘tester’ of ‘prikker’ bij de GGD of vonden zij een andere manier om inkomsten te genereren. Nu evenementen weer toegestaan zijn, blijkt er een groot tekort aan onder andere festival bouwers, beveiligers, schoonmakers, horecamedewerkers, verkeersregelaars en hulpverleners die beschikbaar zijn om te werken op evenementen. In 2019 werden circa 47 duizend tijdelijke functies op de evenementen van de ID&T Groep ingevuld door externe krachten.

We zijn ontzettend blij dat we na twee jaar stil staan weer mogen, de branche heeft er zwaar onder geleden en er heeft een behoorlijke kaalslag plaatsgevonden. In de afgelopen periode zijn wij veel externe krachten verloren, en met hen ook kennis en ervaring in specifieke en cruciale onderdelen van het organiseren en opzetten van evenementen. Wij hopen dat we met deze oproep enthousiaste mensen bereiken die zich graag bij ons team willen voegen en samen met onze bezoekers deze zomer het leven te vieren.”, aldus Rosanne Janmaat, COO van ID&T Groep.

Net zoals vele andere grotere evenementenorganisatoren moest de ID&T Groep in 2020 ten gevolge van de pandemie een groot deel van haar medewerkers laten gaan. Niet alleen direct personeel van ID&T leed onder de pandemie, ook artiesten, licht- en geluidsbedrijven, evenementenlocaties, horeca, schoonmakers, roadies, managers en vele andere betrokkenen kwamen door het volledig stilleggen van de organisatie van evenementen zonder werk te zitten. Met de nieuwe campagne deleukstezomerbaan.nl hoopt de organisatie duizenden tijdelijke krachten te enthousiasmeren om deze zomer aan de slag te gaan in de evenementenbranche.

Met events zoals Awakenings Easter Festival op Houtrak Amnsterdam, Awakenings in de Gashouder en Qapital in de Ziggodome in het vizier, bereidt ID&T zich voor op een onvergetelijke festivalzomer. Om dat te kunnen realiseren roepen zij iedereen op die ervaring op wil doen in de evenementenbranche om deze zomer evenementen en festivals te komen versterken.

Meer informatie over de beschikbare zomer banen op evenementen zoals Mysteryland, Defqon.1, Awakenings, Milkshake, Decibel Outdoor en Vunzige Deuntjes festival is te vinden via deleukstezomerbaan.nl.