Amsterdam Open Air, op 4 en 5 juni 2022 in het Gaasperpark, heeft vandaag de line-up voor de 2022 editie bekend gemaakt. Na twee jaar kan er eindelijk samengekomen worden voor twee dagen muziek, creativiteit en vriendschap, met een verrassende line-up vol oude bekenden, jonge honden en nieuwe sounds die op eclectische wijze door elkaar lopen met onder andere Tchami, ACRAZE, Maya Jane Coles, Louie Vega en Frenna Deluxe (Live).

Amsterdam Open Air is uniek, omdat de organisatie het evenement samen met bevriende en vooruitstrevende creatieven uit Amsterdam op het gebied van muziek, mode en kunst realiseert tot een van de meest fashionable festivals van Nederland. De 2022 editie kent elf verschillende areas met hosting partners als TRIBES, Afrolosjes, Palet, Lovelee, Island of Chi, Kris Kross Amsterdam, Super Social, Open Air, Radio Tempo Não Pára, Capsule x Kraft und Licht, PIV, STRAF_WERK, Foundation, Fiesta Macumba, Vunzige Deuntjes en Vault Sessions. Onder de smaakmakers in de line-up onder meer Uncle Waffles, die op de TRIBES-stage de oprukkende amapiano sound tot leven brengt, de eerste b2b set ooit van Elias Mazian en Moxie in de Lovelee area, de unieke b3b van houselegendes Benny Rodrigues, Michel de Hey en Prunk op de PIV stage, Luke Slater en oudgediende Juan Sanchez op de Vault Sessions stage en op de OPEN AIR main stage hitproducer ACRAZE (‘Do It To It’).

Andere verwachte hoogtepunten zijn de set van Isis op de Island Of Chi stage, als onderdeel van haar 30 Jaar Isis tour, de eigen stage van Kriss Kross Amsterdam, Bizzey in de Vunzige Deuntjes area, de set van New York houselegende en grondlegger Louie Vega op de PIV stage en grote namen als Tchami, Sunnery James & Ryan Marciano en Frenna (deluxe, met band) op de main stage, waar ook
Bilal Wahib zijn rentree aan het muziekfront maakt, en Mind Against en Sluwe Vos op de STRAF_WERK stage.

Bijzonder is de kleinere Foundation stage, met artiesten als Mendel en Patta oprichter Edzon, waar alle acts worden ondersteund door tien dansers, onder choreografie van John Agesilas (o.a. Nike, Adidas en Vivienne Westwood). Radio Tempo Não Pára verzorgt de chill-out en zendt live uit vanaf het festival. Amsterdam Open Air presenteert naast het muzikale programma onder meer ook spectaculaire stage designs, interactieve en creatieve installaties, kleurrijke parades en een theaterpodium, waar twee dagen lang spoken word, cabaret, cultuurhistorische lezingen, artist talks en meer geprogrammeerd staat.

Deze laatste kaarten voor de zondag zijn in de verkoop via www.amsterdamopenair.nl.

De volledige line-up:

ACRAZE
Afro Bros (Latin Set)
AJ Christou
Amartey
Anil Aras b2b
Anita
Anthoni Logos
Arabella Memdouh
Attention Deficit Disorder
Audrey Danza
Bamba el Mansour
Bella
Benny Rodrigues b3b Michel De Hey b3b Prunk
Berano
Beste Hira
Bilal Wahib (Live)
Bizzey (Live)
Blasha & Allatt
Boj Tieman b2b Fatal
Branko
C.R.A.C.K.E.N.
Chaiba b2b Axel & Jes
Chelina Manuhutu
Chimp
Cincity
Claptone
David Vunk
De Sluwe Vos
Deep Filip
Dippy Dash
Dj Melv!ee x Yxng Amartey & Mc Sena (New Era)
Django
Djeff
Dom Dolla
Dragu
Edzon
Ekte
Elias Mazian b2b Moxie (Elias) Elise Kravets
Elmer Lopes
European 305
Feurich
Fiesta Macumba Soundsystem FiiFii
Fokke Simons (Live)
Franky Rizardo
Frenna Deluxe (Live)
FS Green b2b Tera Kora (FS Green) Giordan Chase
Gotu Jim (Live)
Gowtu Soundsystem
Henry X
INVICTIM
Iris Menza
Iris Rijskamp
Isis
Jahwin X Damian Andy (Bunny Chow) Jarreau Vandal
Jasper Pol
Jean Jeansen
Jenst
Jimmy Rouge b2b Yucca Mü John Agésilas
Juan Sanchez
Julian Anthony
Kalle
Kas:st
Kris Kross Amsterdam
Kybba
Lady Bee
Latin Master
Laurine
Leroy Rey
Lobster
Loradeniz
Louie Vega
Lucky Jones
Luke Slater
Lydia Vilas
Madd Son
Manon Jazmin
Manoo
Maqossa
Matrixxman
Max Hartwig
Max Wallin’
Maya Jane Coles
Maybe Tonight
MC Claudio
Mendel
Mèraque
Merlín
Mike Chest
Mind Against
Mino Abadier
Mr. Simpson
Nedda Sou
Nikky Adriana
No Frills
Noah Lyas
Norm Memorabilia / Bayetë Osmanbas
Patrick Mordi
Paula Temple
Perdu
Poke (Live)
Pyron
Quique (Live)
Raywell
Relle B
Remco Beekwilder
RePeakin
Ricks
Rishi Romero
Rob Black
Rob Manga
Rockefellababe
Roelien
Roswitha
Sally C
SHE
Sigourney K
Spaceandtime
Stone Man & Tink
Subduction
Sunnery James & Ryan Marciano Super Social Soundsystem Tchami
The Rising Sunset
Thommie G
Three Little Birds
Toman
Tommy Four Seven
Tribal Kush
Uncle Waffles
Unruly Phoenix
Virginia
Vladimir Dubyshkin (Hybrid Set)
VSC
Vunzige Deuntjes Soundsystem
Vuur
Walter Looks
Waxfiend
Wouter S.
Yssi SB (Live)
Yungalxndr