Vandaag kondigt het GRAMMY-genomineerde duo ODESZA hun gloednieuwe album ‘The Last Goodbye’ aan dat op 22 juli zal worden uitgebracht via Foreign Family Collective / Ninja Tune. Het album wordt uitgebracht op vinyl en is nu beschikbaar voor pre-order.

Symfonisch, groots en emotioneel ontroerend, ‘The Last Goodbye’ is het meest ambitieuze album van het duo tot nu toe. Verweven met zowel het nieuwe als het oude, wordt het album afgewisseld met persoonlijke audiofragmenten van homevideobeelden, hypnotherapiesessies en zelfs de stemmen van de ouders van het duo, met the Knocks, Bettye LaVette, MARO, Låpsley, Ólafur Arnolds, Julianna Barwick, Izzy Bizu en Charlie Houston. Deze samenwerkingen volgen op eerdere spraakmakende muzikale samenwerkingen met Leon Bridges, Little Dragon, Regina Spektor, RY X, Naomi Wild en meer.

Over het album zegt ODESZA:

“De afgelopen jaren hebben we kunnen reflecteren op wie we zijn, wat het betekent om te doen wat we doen en uiteindelijk voor wie we dit doen. We raakten gefocust en geïnspireerd door de impact die onze families en vrienden op ons hebben ingeprent en hoe we dat willen blijven herhalen terwijl we door dit leven gaan. We vonden troost in het feit dat degenen van wie we houden bij ons blijven, dat ze in zekere zin intrinsiek een deel van ons worden. Is er ooit echt een Last Goodbye? Wij denken van niet. Dus, van ons naar jou. The Last Goodbye, het album.”

Nieuwe single “Love Letter (feat. The Knocks)”, is ook vandaag uitgebracht. Met een dynamisch, emotioneel vocaal refrein en orkestrale synths, voegt het nummer zich bij eerdere singles “The Last Goodbye” (feat. Bettye LaVette), geprezen als “a sleek, propulsive stunner” door Billboard en “powerful” door Wonderland, en “Better Now” (feat. MARO), door Notion beschouwd als een “uplifting track ready for spring“.

Over de samenwerking met ODESZA aan “Love Letter” zeggen The Knocks:

“Dit nummer heeft al een wilde rit doorstaan! Het startte ongeveer 5 jaar geleden en doorliep vele versies voordat ODESZA het in zijn definitieve vorm goot. We wisten altijd al dat er iets heel bijzonders mee was. Het was een van die ideeën waar we steeds op terugkwamen en gefrustreerd door raakten omdat we wisten dat het geweldig was, maar we konden het niet helemaal goed krijgen.

We ontmoetten de jongens van ODESZA backstage op een festival, kwamen erachter dat we fan waren van elkaars en bespraken het idee voor een samenwerking. Daarop begonnen we ideeën over en weer te delen. Ze vonden van onze oorspronkelijke versie van “Love Letter” te gek en gingen er op afstand aan werken. Een jaar later hadden we weer even contact maar ze lieten weten er steeds niet uit te komen. Terug naar de tekentafel dus. Maar op een dag kregen we uit het niets een sms’je van de jongens dat ze ‘m hadden gekraakt! We waren meteen ondersteboven van deze nieuwe versie en hadden het gevoel dat de track eindelijk zijn bestemming had gevonden.”

THE LAST GOODBYE’ TRACKLIST:

This Version Of You (feat. Julianna Barwick)

Wide Awake (feat. Charlie Houston)

Love Letter (feat. The Knocks)

Behind The Sun

Forgive Me (feat. Izzy Bizu)

North Garden

Better Now (feat. MARO)

The Last Goodbye (feat. Bettye LaVette)

All My Life

Equal (feat. Låpsley)

Healing Grid

I Can’t Sleep

Light Of Day (feat. Ólafur Arnalds)

Volg ODESZA  

Website

Facebook

Twitter

Instagram

Snapchat

TikTok

Discord

Release: 22 juli 2022 via Ninja Tune/Foreign Family

Pre-order 

Luister hier naar de single Love Letter (feat. The Knocks)