De organisatie van Have A Nice Day festival breidt na 15 jaar uit met een nieuw festivalconcept genaamd HAND Hemelvaart, op het groene bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Op Hemelvaartsdag zal de unieke locatie Het Groot Hoornwerk op de Laarberg worden omgetoverd worden tot een walhalla voor house & Techno liefhebbers. Het toegankelijke muziekgenre wordt ten gehore gebracht door lokaal talent, maar ook door grotere namen als Sally C, Benny Rodrigues, De Sluwe Vos en Lola Palmer.

De keus voor de locatie was eigenlijk heel logisch, volgens organisator Ingmar Brandt: “We wilden een unieke locatie, echt iets moois. En het Groot Hoornwerk is gewoon een mega vette locatie voor een event, goed bereikbaar en omringt door bedrijven: hier kun je dus wel een feestje bouwen.” Directeur van Laarberg, Joost Okkema: “Het Groot Hoornwerk heeft een bijzondere historische betekenis. Onder de grond ligt één van de vestingwerken uit de Slag om Grolle in 1627; die contouren zie je terug in het huidige landschap.”

Dat er in de omgeving op Hemelvaartsdag weinig te doen is voor muziekliefhebbers, blijkt ook een grote motivatie voor de organisatie. Ingmar ligt toe: “We zien dat er tijdens Hemelvaartsdag veel animo is voor een festival, maar dat er hier weinig wordt georganiseerd. Ja, dan doen wij het toch! We willen graag wat doen voor de Achterhoek”, zegt hij met een glimlach. Joost sluit zich daarbij aan: “Laarberg is belangrijk voor de regio en de regio voor ons. En laten we eerlijk zijn: jongeren hebben het de afgelopen 2 jaar heel zwaar gehad. Laarberg draagt graag bij aan een feest waar mensen weer vrolijk van worden.”

De locatie zal optimaal benut worden. Het festival zelf vindt plaats ín het Groot Hoornwerk en er wordt een intieme chillplek gecreëerd op de
iconische aardewal. “Je kijkt dan aan de ene kant naar het festival, aan de andere kant kijk je weg over het water”, vervolgt Ingmar. De intieme setting wordt versterkt door het beperkte aantal tickets. Hierdoor hoopt de organisatie op “gewoon een dag lekker dansen met vrienden. We willen mensen echt weer laten genieten van die verbinding.”

De line-up bevat opvallend veel vrouwelijke DJ’s. Niet om een quota te halen hoor; gewoon omdat ze zo goed zijn. “De scene ontwikkelt zich enorm en HAND ontwikkelt graag mee! Bovendien worden de eerste twee spots gevuld door lokaal talent.” De aftrap zal worden gegeven door de jongens van bevriend-festival Fahrenheit en zij worden gevolgd door de disco-koning uit Lichtenvoorde: JANIK.

Tickets zijn vanaf nu te koop via https://www.haveanicedayfestival.nl.

De organisatie zal bussen inzetten zodat je na het dauwtrappen, niet nog eens op de fiets hoeft.