Het Duitse electrohouse-project Laserkraft 3D komt op zaterdag 11 juni 2022 voor een eenmalige comeback naar komm schon Alter Das Festival. Het duo DJ Groovejuice (Niels Reinhard) en Tim Hoffmann brak in 2010 internationaal door met de hit ‘Nein, Mann!’ welke tot op de dag van vandaag in veel clubs en discotheken te horen is. De comeback is extra bijzonder, omdat de naam komm schon Alter uit de songtekst van het nummer komt. Andere bevestigde artiesten zijn o.a. Dominik Eulberg, Joris Delacroix, Olivier Weiter en Seth Schwarz. Tickets voor het festival zijn nog verkrijgbaar via: kommschonalter.de

Laserkraft 3D

In 2010 bracht Laserkraft 3D de single Polyester uit, maar de groep werd vooral bekend door de tweede single, Nein, Mann!, die in hetzelfde jaar uitkwam. Het nummer bleek immens populair in eigen land, maar scoorde ook in Nederland een top 10 notering in de Mega Top 50 van 3FM. Inmiddels heeft de plaat een cultstatus vergaard. Laserkraft 3D bracht in 2016 voor het laatst muziek uit en treedt al een aantal jaar niet meer op. Voor komm schon Alter maakt de act eenmalig een comeback.

komm schon Alter

In 2012 vond de organisatie achter komm schon Alter het tijd voor iets nieuws. Een dance evenement voor bezoekers van 24+. Dansen op muziek met een Berlijnse sound, zonder (te) jonge studenten om je heen. In 2017 vond bij de Tuinen van West voor het eerst komm schon Alter Das Festival plaats. In de afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse festivallandschap. De aankomende editie vindt wederom plaats in de Tuinen van West. Op vier verschillende stages is de top van de hedendaagse elektronische muziek te vinden.   

komm schon Alter Das Festival

datum: 11 juni 2022

locatie: Tuinen van West, Amsterdam

met o.a.: Laserkraft 3D, Dominik Eulberg, Einmusik, Lövestad, Secret Cinema, Miss Melera en DJ Isis

tickets: kommschonalter.de