Elektronische live-artiest Satori brengt op 8 april zijn nieuwe single ‘The Gin Song’ uit op Crosstown Rebels. Dit is de derde en laatste release voordat zijn album Dreamin’ Colours op 22 april uitkomt op het iconische label. 

Luister hier naar The Gin Song.

The Gin Song is een remake, geïnspireerd op het nummer Out On Gin (2013) van de Nederlandse band MY BABY. Als groot fan al vanaf de release in 2013 is Satori er eindelijk mee aan de slag gegaan. Het resultaat is een mooie mix van Satori en MY BABY.

‘The Gin Song’ levert een etherische soundscape, waarop Satori’s sound mooi wordt gecombineerd met de sfeer van een verleidelijke Ibiza-zonsondergang. Het nummer bevat naast de kenmerkende melodieuze riffs en zachte drums ook de hypnotiserende zang van Cato van Dijck van MY BABY en werd opgenomen in Sonic Vista Studios op Ibiza.

Met veertien jaar aan ervaring combineert Satori vakkundig elementen van elektronische en livemuziek tijdens zijn liveshows en producties. Dit jaar biedt wederom een bomvol tourschema met belangrijke momenten, waaronder Distortion Festival in Denemarken, zijn debuut bij club Fabric London, geplande optredens tijdens beide weekenden op Coachella en residencies in Scorpio’s Mykonos en Club Chinois. 

Over Satori

Satori brengt op 22  april zijn vijfde album Dreamin’ Colours uit op het iconische label Crosstown Rebels. In 2015 brak hij door met het album In Between Worlds. Hiervoor maakt hij eindeloze combinaties beïnvloed door instrumenten variërend van piano, kalimba de kora tot aan gitaar. Hij heeft net een uitgebreide tour door de VS achter de rug en stond afgelopen oktober in een uitverkochte grote zaal van Paradiso. 

Zijn recente ‘Maktub’ wereldtournee in samenwerking met de muzikale broers The Band From Space en een reeds 18 maanden durende residency in club Heart op Ibiza resulteerde in meer dan 400.000 Spotify luisteraars per maand en releases op baanbrekende labels als Crosstown Rebels, Sol Selectas en DGTL Records. Satori heeft inmiddels vier soloalbums op zijn naam staan, tourt met groot succes de wereld over en wordt gevolgd door fans uit alle hoeken van de wereld.

Volg Satori: SpotifySoundcloudFacebookInstagram.