Nadat The Crave Festival in februari hun indrukwekkende line-up met internationale headliners bekend heeft gemaakt treden ze vandaag naar buiten met een nieuwe aankondiging.  Het festival heeft zojuist hun samenwerking met het Berlijnse gevestigde elektronische muziekplatform HÖR aangekondigd.  HÖR zal tijdens het festival wat op 4 juni in Den Haag plaatsvindt een volledig nieuwe stage hosten. De line-up voor de nieuwe stage bestaat uit artiesten als Black Cadmium, Estella Boersma en KI/KI.

Voor de aankomende editie werkt The Crave Festival voor het eerst samen met het snelgroeiende muziekplatform. De samenwerking voelde meteen goed aan, omdat beide partijen ernaar streven een goed samengesteld aanbod van elektronische muziek naar een breed publiek te brengen. De organisatie van The Crave Festival is zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking met HÖR.

Joris Hoefnagel, programmeur bij The Crave Festival, zegt het volgende over de samenwerking: “In de afgelopen drie jaar groeide HÖR uit tot een van de meest invloedrijke en interessante onafhankelijke elektronische muziekplatforms van dit moment. We werden meteen gegrepen door hun brede en vooruitstrevende programmering. Voor ons was het op het meteen duidelijk dat ze een podium moesten hebben op The Crave Festival.”

HÖR begon bijna drie jaar geleden met streamen omdat ze een nieuw en sterk muziekplatform wilden bouwen voor de Berlijnse community. Binnen een paar maanden hadden ze en al een vaste groep volgers opgebouwd bestaande uit mensen uit hun eigen netwerk. Tegen de tijd dat de eerste lockdown in 2020 werd ingevoerd en het nachtleven volledig werd stilgelegd en de gemeenschap iets nodig had om hun spirit in leven te houden, groeide het platform exponentieel. Dit kwam omdat ze de kijkers brachten wat ze nodig hadden; een kans om nieuwe artiesten te ontdekken, naar hun favoriete artiesten te luisteren en de mogelijkheid om hun woonkamer in een club te veranderen. De streaming-aantallen bereikten een hoogtepunt en de stream trokken een wereldwijd publiek. Op dit moment, het platform dat herkenbaar is door hun eenvoudige setting, een typische HÖR-stream toont een ​​fisheye-weergave van een DJ achter de decks, een enkel neonlicht aan de linkerkant van de DJ en de iconische wit betegelde achtergrond, maandelijks miljoenen views en is een begrip binnen de elektronische muziekwereld.

Op 4 juni host HÖR hun eigen podium op The Crave Festival.

Tickets zijn nog verkrijgbaar via https://thecrave.nl/#tickets.

Line up HÖR stage:

KI/KI

CEM

Spekki Webu b2b Jeans (live)

ISAbella

Estella Boersma

Black Cadmium

Jelly & Nathan Homan