Elektronische live-artiest Satori keert terug naar het iconische label Crosstown Rebels met het nieuwe studioalbum Dreamin’ Colours, dat vandaag op 22 april is uitgebracht. Het nummer ‘Yellow Blue Bus’, dat op 5 november verscheen, was de eerste van drie singles Als tweede single die volgde was ‘Lalai’ en op 8 april werd ‘The Gin Song Ft. MY BABY’ uitgebracht. Dat was de derde en laatste single voor zijn album release.

Luister hier het album.

Het album, die Satori zijn ‘meest persoonlijke release ooit’ noemt, werd opgenomen in Ibiza’s legendarische Sonic Vista Studios nadat de artiest tijdens de lockdown het eiland op sloop. Het album bestaande uit 9 nummers en met vocalen van o.a. de Iraanse operazangeres Ariana Vafadari, Hugo Oak, de Servische straatmuzikant Stefan en Satori zelf, is een Balkan-geïnspireerde liefdesbrief aan Satori’s partner Laska nadat het paar gedwongen uit elkaar ging vanwege de pandemie.

Over Satori

In 2015 brak hij door met het album In Between Worlds. Hiervoor maakt hij eindeloze combinaties beïnvloed door instrumenten variërend van piano, kalimba de kora tot aan gitaar. Hij heeft net een uitgebreide tour door de VS achter de rug en stond afgelopen oktober in een uitverkochte grote zaal van Paradiso.  Zijn recente ‘Maktub’ wereldtournee in samenwerking met de muzikale broers The Band From Space en een reeds 18 maanden durende residency in club Heart op Ibiza resulteerde in meer dan 400.000 Spotify luisteraars per maand en releases op baanbrekende labels als Crosstown Rebels, Sol Selectas en DGTL Records. Satori heeft inmiddels vier solo albums op zijn naam staan, tourt met groot succes de wereld over en wordt gevolgd door fans uit alle hoeken van de wereld.

Tour highlights:

Chinois Ibiza (residency, elke donderdag vanaf juni)

Fabric London (28 mei)

Distortion Denmark (4 juni)

Off Sonar Barcelona (17 juni)

EXIT Festival Servië (10 juli)

Volg Satori

SpotifySoundcloudFacebookInstagram