Het album Closer komt uit op 12 mei en is een verzameling van eerder uitgebrachte singles en 11 nieuwe tracks, waaronder twee samenwerkingen met Amerikaanse producer Skrillex; de eerder uitgebrachte single Supersonic en de nieuwe track Horizon. Ook zijn nieuwe samenwerkingen met producers Camo & Krooked, Halogenix, Black Sun Empire, IMANU en Posij te vinden op het album.

Noisia stopt
Eind 2019 werd het al aangekondigd: Noisia stopt. Door het vele verplaatsen van club- en festivalshows ontstond er toch nog inspiratie voor een nieuw en tevens allerlaatste album.

Na ons vorige album Outer Edges probeerden we een nieuwe richting te vinden voor Noisia. Dat leidde tot een intensieve reis met veel nieuwe ideeën en muziek. Hoewel we uiteindelijk besloten hebben om te stoppen zijn we trots op de muziek die daaruit voortkwam. En het was altijd al de insteek om die liedjes onderdeel te maken van een groter geheel. Dus voordat we Noisia volledig afsluiten willen we ze met jullie delen, op één laatste album. Of ze nou nieuw zijn of al wat ouder, alle liedjes vertegenwoordigen een richting die wij interessant vonden om te onderzoeken. Het is ons uiteindelijk niet gelukt om een nieuwe richting te vinden, maar we zijn wel dichterbij gekomen” aldus Nik, Thijs en Martijn van Noisia.

TRACKLIST CLOSER

Noisia - Three (Intro)
Noisia & Camo & Krooked - Nova
The Upbeats & Noisia - Shibuya Pet Store
Noisia & IMANU - Shift
Noisia & Skrillex - Horizon
Noisia & Former - Cleansing
Mefjus & Noisia - Foundations
Noisia - Scrapped
Noisia - Shutters
Noisia & The Upbeats - Halcyon
Noisia & Halogenix - Wordless
Noisia - Told You
Noisia & Two Fingers - Dzjengis
Noisia & Former - Pleasure Model
Noisia & Phace - Deep Down
Noisia & Posij - Simplon
Noisia & Black Sun Empire - Caps Lock
Skrillex, Noisia, josh pan & Dylan Brady - Supersonic (My Existence)
Noisia - The Hole Pt. 1
Noisia - Closer

Closer verschijnt op 12 mei via VISION – het recordlabel van Noisia – en wordt beschikbaar gemaakt via verschillende streamingdiensten. Later in het jaar verschijnt het album ook op vinyl en CD.

Begrip in de elektronische muziek
Noisia begon in 2000 als een project van drie middelbare school-vrienden. Vanuit Groningen groeide het trio uit tot een wereldwijd begrip in de elektronische muziek met optredens op grote festivals als Coachella en Glastonbury als gevolg. Tevens werkten ze samen met grote internationale artiesten waaronder The Prodigy, KRS-One, Moby, Korn, Robbie Williams, Freestylers, Katy Perry, deadmau5 en Skrillex. Ook schreven ze muziek voor grote videogames zoals Devil May Cry en Counter-Strike.

Laatste optreden
Op 13 mei, de dag na het verschijnen van Closer, vindt de laatste Noisia Invites (een eigen concept sinds 2012) plaats in een uitverkochte Melkweg. Daarnaast is het trio deze zomer nog op talloze festivals te zien, waaronder Untold (Roemenië), Boomtown (Engeland), Pukkelpop (België) en Nibirii (Duitsland). ´Noisia Sluit Af´ op Lowlands is het laatste optreden van de groep.

Soloprojecten
Nik Roos, Thijs de Vlieger en Martijn van Sonderen stoppen na Noisia niet met het maken van muziek en richten zich inmiddels op tal van solo- en co-projecten. Zo is Nik actief met soloproject Sleepnet en vormt hij samen met Jeremy Glenn van de Nieuw-Zeelandse act The Upbeats het house-duo Body Ocean. Martijn is vooral actief als producer voor andere artiesten waaronder zijn act Zonderling, Arjen Lubach en Kraantje Pappie en Thijs schrijft composities voor film en theater en is als dj/producer volledig solo onder de naam Thys.