Vandaag verschijnt de nieuwe single van GRAMMY-genomineerd duo ODESZA. ‘Behind The Sun’ is de nieuwste release van het aanstaande album ‘The Last Goodbye’ (22 juli via Foreign Family Collective/Ninja Tune, pre-order). De single bevat een sample van ‘Seeb’, gezongen door Iraanse zangeres Simin Ghanem. Beluister de track hier.

Bekijk hier de videoclip van Behind The Sun, met animatie door Woosung Kang. Woosung is een legende in de kunstwereld, werkte met Jay-Z aan zijn iconische video voor “The Story of O.J” en maakte visuals voor J Balvin, Vic Mensa, Pussy Riot, en anderen.

ODESZA over Behind The Sun: “Terwijl we door oude opnames zochten, kwamen we een nummer tegen van de Iraanse zangeres Simin Ghanem. We vonden haar stem zo mooi en indringend dat we hem niet meer uit ons hoofd kregen. Langzaam begonnen we symfonische elementen om haar stem heen te bouwen en stukje bij beetje ontstond er een grootse track. We wilden graag live drums gebruiken op een nieuwe manier en hebben uiteindelijk verschillende snaredrum-elementen door een resonator laten lopen en gemoduleerd bij elke beat. Al met al zijn we erg blij met hoe dit nummer is ontstaan en we zijn erg enthousiast over het combineren van ouderwetse en moderne elementen.”

Eerder dit jaar kwam de track ‘The Last Goodbye (feat. Bettye LaVette)’ uit en werd geprezen door onder andere Billboard en New York Times

Het aankomende album wordt het meest ambitieuze project van het duo tot nu toe; vol emotie en nostalgie maar wel geworteld in het heden. Zelf zien zij het als een luisterervaring met thema’s als verbondenheid, herinneringen en de impact die we op elkaar hebben.

Tijdens de aankomende ‘The Last Goodbye’ live tour, zal ODESZA terugkeren met een geheel nieuwe set en visuals, een Noord-Amerikaanse amfitheater tour met speciale guest Sylvan Esso en wisselende support acts zoals de Nederlandse artiest San Holo, Elderbrook, Ben Böhmer (Live) en Foreign Family Collective acts: ford., Gilligan Moss, & NASAYA.

‘THE LAST GOODBYE’ TRACKLIST
This Version Of You (feat. Julianna Barwick)
Wide Awake (feat. Charlie Houston)
Love Letter (feat. The Knocks)
Behind The Sun
Forgive Me (feat. Izzy Bizu)
North Garden
Better Now (feat. MARO)
The Last Goodbye (feat. Bettye LaVette)
All My Life
Equal (feat. Låpsley)
Healing Grid
I Can’t Sleep
Light Of Day (feat. Ólafur Arnalds)

Volg ODESZA  

Website

Facebook

Twitter

Instagram

Snapchat

TikTok

Discord