Vanaf vandaag is Nederland een festival rijker: Sounds Like Trouble doet haar intrede en vindt op 4 september 2022 plaats in de Tuinen van West in Amsterdam. Ruim 35 nationale en internationale artiesten maken hun opwachting op Sounds Like Trouble en verspreid over zes podia laat de programmering van het festival een mix van onder andere hiphop, pop, house, techno, afrobeat en electro zien. Het festival verwelkomt onder andere De Jeugd van Tegenwoordig voor een van hun weinige nationale festivalshows deze zomer en ook de populaire Franse dj Folamour, die op Sounds Like Trouble zijn enige Nederlandse festivalshow geeft deze zomer.

Sounds Like Trouble is een samenwerking tussen vier evenementorganisatoren (Intercell, Elevation Events, VD Events en Live in Concert) die al langer actief zijn in het festival- en nachtleven. “We vonden, na twee jaar festivalstilte dat Amsterdam toe is aan een nieuw geluid. Een festival waar het weer wat rauwer mag en waar afgekaderde genres passé zijn”, aldus Bas van Wersch van Intercell.

De filosofie achter Sounds Like Trouble is gebaseerd op het bijelkaar brengen van kwalitatief hoogstaande acts, zonder dat ze per se in hetzelfde genrehokje passen. De organisatoren hebben hiervoor vier Amsterdamse hostingpartijen (Intercell, Palet, Ziongate en Vineyard World) benaderd die elk een eigen genre vertegenwoordigen, maar samen heel duidelijk voor opzwepende energie staan. “Met Sounds Like Trouble gaat een lang gekoesterde wens van ons in vervulling; een eigenwijs festival met frisse Amsterdamse partijen,” zegt Bas van Wersch. “En dan maakt het niet uit of het om techno van 140BPM gaat, of juist de meer futuristische en elektronische ritmes”, vervolgt Bas. “Bij ons is de energie hoog, en de drempel laag. Iedereen die komt om te feesten is van harte welkom. No-nonsense en recht voor z’n raap. Een uitlaatklep voor iedereen in deze turbulente tijd,” aldus Annerieke Glaser – Yakoub van Live in Concert.

De line-up laat een mix van nationale en internationale helden zien en gaat van de Nederlandstalige hiphop van Gotu Jim, via de tropische discohouse van Folamour, naar de opzwepende Zuid-Afrikaanse beats van DJ Lag om vooral de denderende techno van SNTS niet over te slaan.

Eerste namen line-up, op alfabetische volgorde:
Animistic Beliefs Live
Antunes (NL)
Bella (NL)
Benny Rodrigues (NL)
Branko (PT)
CC:DISCO! (AU)
Cincity (NL)
Clara Cuvé b2b Wallis (DE)
Dam Swindle (NL)
David Vunk (NL)
De Jeugd van Tegenwoordig LIVE
DJ Lag (ZA)
DutchAfro (NL)
Esa (GB)
Folamour (FR)
Gotu Jim LIVE
Kalle (NL)
Lauren Lo Sung (GB)
Lieke TR (NL)
Lola (NL)
LucyLove (NL)
Luuk van Dijk (NL)
Noumé (NL)
Parallx b2b Tham (DE)
Prunk (NL)
Rebekah (GB)
Ricks (GH)
SNTS (DE)
Sophie Straat LIVE
The Rising Sunset (NL)
Wes Lee (NL)
William Djoko (NL)

De kaartverkoop voor Sounds Like Trouble start op 24 mei 2022 om 12.00 uur via soundsliketrouble.nl. Voor wie zeker wil zijn van een ticket, opent Sounds Like Trouble 24 uur eerder – op 23 mei om 12.00 uur – de kaartverkoop voor iedereen die zich op soundsliketrouble.nl van tevoren heeft geregistreerd. Tickets kosten in eerste instantie €41,50 en lopen in latere verkoopfases op naar €52,- per stuk.