Op zaterdag 2 en zondag 3 juli 2022 vindt By the Creek plaats op Recreatieterrein Middelwaard in Vianen. Het Utrechtse cross-over muziekfestival is dit jaar voor de eerste keer uitgebreid naar twee dagen. Op de line-up staan zoals altijd de beste house- en techno-acts en bekende R&B- en hiphop-namen, zoals 999999999, Benny Rodrigues, Bilal Wahib, Bizzey, Courtesy, Danilo Plessow (MCDE), Kobosil, Paula Temple, Ronnie Flex & The Fam en meer. 

Tickets zijn hier verkrijgbaar, de zaterdag is al bijna uitverkocht.

By the Creek heeft deze editie weer een mooi scala van artiesten vastgelegd, die nu voor het eerst over twee dagen verspreid zijn. Naast de al genoemde artiesten maken ook LSDXOXO, Sevn Alias, Josylvio, Nico Moreno, Chris Stussy, Elias Mazian, Franky Rizardo, Stranger en tientallen andere acts hun opwachting in één van de vijf muzikale area’s van het festival. Daar kunnen festivalgangers met hun vrienden niet alleen samen het betere leven in dansen maar ook de drukte van de stad inruilen voor een paradijselijke locatie aan het water. 

Cross-over festival
Net als bij haar voorgaande edities brengt By the Creek tijdens het festival in verschillende area’s diverse muziekstijlen bij elkaar. Dit betekent dat bezoekers, als ze dat willen, ook uit hun eigen bubbel kunnen stappen om nieuwe muziek én mensen te ontdekken. Zo neemt de Utrechtse club BASIS al jaren het iconische podium onder de brug voor zijn rekening met harde rauwe techno, varieert ZeeZout van house naar rave, brengt Nachtcollege de beste house-dj’s van Nederland naar Vianen en is een fijne mix van R&B en hiphop te vinden bij Vunzige Deuntjes. Nieuw dit jaar zijn No Diggity en Fiesta Macumba. De eerste brengt op zaterdag de bezoekers terug naar de 90’s en 00’s met hiphop- en R&B-hits, terwijl de laatste er is voor de Latin Sound-lovers van de zondag. Op By the Creek ontdek je het deze zomer allemaal. 

Programma
88CALI | 999999999 (LIVE) | Adam Pits | Bastienne | Benny Rodrigues | Bilal Wahib (live) | Bizzey (live) | CCL | Chimp | Chris Stussy | Cinnaman | Courtesy | Cynthia Spiering | Danilo Plessow (MCDE) | Deep Dimension | De Sluwe Vos| DJ Dylvn| Easttown | Elias Mazian | Fiesta Macumba | Franky Rizardo| Jahwin | JoSylvio (live) | Karim Soliman| Kobosil |  Kybba| Latoya | Lee Millz | Lockar | LSDXOXO | Luuk van Dijk| Max Wallin| MC Claudio | Michel de Hey | Midnight Vices | Nala | Naone | Nems | Nico Moreno | Nikky Adriana | No Diggity | Noumé | Paula Temple | Poke (LIVE) | Prunk | Regal Relativ | Rockefellababe | Roi Perez | Ronnie Flex & The Fam (live)| Sansibar | Sevn Alias  | SNTS| Stranger | Talismann | THC | Toman | Tribal Kush| Tyra | Vera Grace | Viper Diva | Vladimir Dubyshkin | Vunzige Deuntjes Soundsystem | Wef | Wouter S | Yssi SB (live)

By the Creek

Recreatieterrein Middelwaard Vianen, Utrecht

Zaterdag 2 juli 12:00 – 23:00 uur

Zondag 3 juli 13:00 – 23:00 uur