Vandaag verschijnt de nieuwe single van het GRAMMY- genomineerde elektronische duo ODESZA ‘Wide Awake’, die in samenwerking gemaakt is met de Canadese artiest Charlie Houston. De track fungeert als teaser voor hun langverwachte vierde album ‘The Last Goodbye’ (22 juli via Foreign Family Collective/Ninja Tune, pre-order).

Luister Wide Awake feat Charlie Houston hier

ODESZA: “Wat we mooi vinden aan ‘Wide Awake’ is dat deze track veel dingen die we leuk vinden samenvat in één track: veel percussieve elementen verpakt in een gevoelige sound, met weergaloze vervormde synths en leads. Dit alles gefocust rondom Charlie’s prachtige stem. Het is nu al een van onze favorieten van het album.”

Het nummer start met de zuivere stem van Charlie, waarbij op de achtergrond een effectief maar ingetogen percussie opkomt gevolgd door ongrijpbare vocalen. Dit alles wordt ondersteund door een goed gelaagde elektronische beat, die je meeneemt op een intense en meeslepende reis vol pieken en dalen. 

‘The Last Goodbye (feat. Bettye LaVette)’ ‘Love Letter (feat. The Knocks)‘ ‘Behind The Sun‘ en Better Now (feat. MARO)’ zijn eerder uitgebrachte releases van het aankomende album. Dit album wordt het meest ambitieuze project van het duo tot nu toe; vol emotie en nostalgie maar wel geworteld in het heden. Zelf zien zij het als een luisterervaring met thema’s als verbondenheid, herinneringen en de impact die we op elkaar hebben.

Productie duo ODESZA bestaat uit Harrison Mills en Clayton Knight, die elkaar hebben leren kennen op de universiteit in Washington. Met de albums ‘Summer’s Gone’ (2012) en ‘In Return’ (2014) bouwden ze hun naam op. Hun derde album, ‘A Moment Apart’ (2017) was de grote doorbraak, met meerdere GRAMMY nominaties en hoge hitnoteringen wereldwijd. Het producers duo trad op in toonaangevende zalen, in Nederland waren ze onder meer smaakmakers op ADE en stonden ze in Paradiso, TivoliVredenburg en AFAS Live. Ook op festivalgebied is ODESZA tot de top doorgedrongen, van Coachella tot Down The Rabbit Hole, het tweetal kreeg overal de massa’s in beweging met een uitgekiende mix van elektronica, livemuziek en visuals. Hun ‘A Moments Apart’ tour bereikte 2,85 miljoen fans wereldwijd. Als schrijf-, remix- en producersteam werkte ODESZA samen met onder meer Little Dragon, Leon Bridges, Regina Spektor, SIA, Charli XCX, Hayden James en Zhu en vormden ze samen met de Australische Tom Stell (Golden Features) het project BRONSON.