Naast de eerder bekendgemaakte line up, maken bezoekers van Festival De Achtertuin nu zelf deel uit van de muzikale invulling en is er op ieder hoekje van het terrein wat te doen of te beleven. Het festival daagt met het nieuwe initiatief ‘ Het Geluid’ het publiek uit mee te beslissen wat je die dag hoort. Via een speciale tool upload je geluiden die vervolgens gebruikt kunnen worden in de live set van Analog Kitchen op 16 juli. Ook maakt DJ talent kans op een eigen gig en kun je op zoek naar de Hidden Stage. 

Rosaline Toth: “Door de festival bezoeker meer te betrekken bij de invulling van het festival en creatief talent uit te lichten, creëren we meer verbinding tussen het publiek en het geluid dat de artiesten brengen tijdens het festival. Dit  zorgt voor een unieke belevenis. Iedereen kan dus mee bepalen wat er te horen en te doen is.” 

Het Geluid

Via hetgeluid.festivaldeachtertuin.nl roept de organisatie iedereen die het leuk vindt op een geluid in te sturen die voor, tijdens en na het festival gebruikt worden in promofilms, aftermovies en op de dag zelf. De meest creatieve inzending is te horen tijdens de live set van Analog Kitchen op Festival De Achtertuin 2022. Rosaline Toth: “Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geluiden die te horen zijn in een achtertuin, het bos, de keuken of waar dan ook! Het mogen geluiden zijn uit het dagelijkse leven of juist die nog nooit iemand gehoord heeft. Iedereen kan hier dus aan mee doen en onderdeel worden van Festival De Achtertuin!”.

De meest creatieve inzending krijgt ook een masterclass bij ubeatacademy.com, ontvangt tickets voor Festival De Achtertuin 2023 en kan zijn of haar inzending terughoren in de muziek van de aftermovie van Festival De Achtertuin 2022.

Podium voor talent

Ook DJ-talent kan dit jaar weer van zich laten horen tijdens de DJ-contest. Degene die de meest creatieve mix aanlevert bij de organisatie zal verzekerd zijn van een gig op de eerstvolgende editie van Festival De Achtertuin. Daarnaast kan de winnaar zich dit jaar al onderdompelen in het creatieve netwerk van Festival De Achtertuin met 2 backstage kaarten. Rosaline: “Wij vinden het belangrijk dat grote artiesten met opkomende talenten elkaar kunnen ontmoeten, waar we met dit initiatief een begin mee maken.en. Bovendien winnen de beste 10 inzendingen vrijkaarten voor de aankomende editie en krijgt iedere inzending een uitnodiging voor een uur lang masterclass bij analogcourses.com” 

Op expeditie naar de ‘Hidden Stage’

Het festival zet een sterke line-up neer verspreid over meerdere stages, ook is er een ruim aanbod van heerlijke dranken en kun je lekker duurzaam eten in ‘De Buitenkeuken’. Maar er is meer, zegt Rosaline: “Als je zin hebt in wat actie kan je meegevoerd  worden over, door en net buiten het terrein op een mysterieuze expeditie. Vlak naast het terrein op het hoogste punt, staat de uitkijktoren, vanaf daar kun je misschien wel makkelijker ontdekken waar de  ‘Hidden Stage’ verborgen ligt.  Het is een dag waarop niets moet, maar alles mag. Een dag om te genieten met je vrienden van de beste muziek, kunst of om op een bizar avontuur te gaan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!” 

Line-up

Benny Rodrigues ⫻ Colyn ⫻ De Sluwe Vos ⫻ Einmusik ⫻ Philou Louzolo ⫻ Sandrien ⫻ VNTM (live) ⫻ Analog Kitchen (live) ⫻ Beswerda ⫻ Cincity ⫻ Hollt ⫻ Mitch de Klein ⫻ Yør Kultura ⫻ and more!

Ticketverkoop

Tickets voor zaterdag 16 juli zijn nu verkrijgbaar via www.festivaldeachtertuin.nl.

Openingstijden:

Zaterdag 16 juli: 12:00 – 23:00 uur