Na een geslaagde eerste editie van HAND Hemelvaart is de organisatie van Have A Nice Day Festival goed opgewarmd om op 6 Augustus, eindelijk weer, hun jaarlijkse editie neer te zetten. ‘We hebben de smaak weer helemaal te pakken en kunnen niet wachten tot we onze bezoekers weer zien dansen, zwemmen en genieten in Borculo, dat ultieme HAND gevoel!’ aldus organisator Ingmar Brandt.

Of Ingmar uit kan leggen wat hij bedoelt met dat ‘HAND gevoel’? ‘Jazeker kan ik dat; we hebben al jaren een toffe club vaste bezoekers die wordt aangevuld met nieuwe aanwas ieder jaar. Het is een grote gezelligheid en jong en oud zit goed in elkaar verweven’. Het festival dat al 15 jaar bestaat en is begonnen in Eibergen is dan ook wel een begrip in de Achterhoek. Uit alle windstreken van het land hebben bezoekers de afgelopen jaren het festival weten te vinden, toch is de gemoedelijkheid nooit verdwenen. Ingmar: ‘de gezelligheid uit het Oosten is er echt een om te koesteren, dit hebben we door de jaren heen ook echt teruggekregen van onze bezoekers, uit het hele land. Wij zullen er dan ook altijd voor waken dat we dit gezellige en intieme gevoel bewaren’.

Have A Nice Day Festival is het oudste techno festival in de Achterhoek, vooruitstrevend kun je wel zeggen. Een goede kennis van de muziek en de juiste mensen als programmeur zorgen ervoor dat er altijd bekende maar ook zeker opkomende (internationale) namen worden geboekt. Lokale talenten worden aangevuld door namen van flink kaliber! Op muzikaal gebied wordt je goed verwend bij Have A Nice Day Festival. Dit jaar met vier stages en vier verschillende muziekstijlen: uiteenlopend van reggae tot harde techno. Vooral de techno liefhebber wordt goed bediend met namen als: AnD, Ben SIms, Comrade Winston, Surgeon, Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Sally C, Identified Patient en vele anderen.

Op de vraag of een locatie echt belangrijk is voor een festival is Ingmar stellig: ‘Natuurlijk! Je kunt de beste artiesten neerzetten maar als de locatie en de aankleding niet goed is dan heb je alsnog geen feest. Het Openluchttheater, met daarin het vrij toegankelijke Openluchtzwembad, is echt dé perfecte locatie voor ons. Bezoekers kunnen lekker dwalen over bospaden, staan te dansen tussen de bomen of juist in het Openluchttheater zelf. De locatie leent zich echt perfect voor de vibe die wij willen hebben tijdens een event.’ Of er dan ook nadelen zijn aan een prachtige locatie diep in de Achterhoek? Ingmar: ‘logistiek is het natuurlijk een flinke uitdaging en ook niet alle artiesten kennen de regio. Maar dat is natuurlijk erg goed op te vangen door helder te communiceren. Het meest belangrijk is de ervaring van de bezoeker, we hebben dan ook geluisterd naar de wensen van onze bezoekers. De locatie is super tof maar de bereikbaarheid is minder, daar hebben we een aantal dingen op bedacht. Men kan namelijk naast eigen vervoer ook kiezen voor twee door ons geboden opties: een bus met opstapplaatsen door de hele regio of een overnachting bij camping Kerkemeijer. Vooral dit laatste valt goed in de smaak bij onze bezoekers: men kan voor €33.- van vrijdag tot zondag op camping Kerkemijer overnachten, 700 meter van het festivalterrein! Zo maak je op vrijdagavond kennis met andere festivalgangers en hoef je op zaterdag niet naar huis te rijden, super gezellig toch?’

Door de organisatie worden er kosten noch moeite gespaard, uit eigen principe staat er enkel geluid van het merk Funktion One – de kenner weet genoeg! De aankleding is majestueus en groot en ook het Openluchtzwembad zal na zwemtijd toneel zijn voor het nodige visuele vermaak! Ingmar: ‘Doordat zoveel mensen hun ticket hebben bewaard van de afgelopen twee jaar weten we dat er veel bezoekers zullen komen, daardoor kunnen we ook flink uitpakken!’. Het festival staat gepland op 6 augustus en er zijn nog tickets verkrijgbaar! Kijk op www.haveanicedayfestival.nl voor de volledige line-up en tickets.