Bezocht: Sensation
Locatie: Johan Cruijff ArenA te Amsterdam
Datum: Zaterdag 2 juli 2022
Line-up: (Main) ACRAZE, Diplo & MK, Franky Rizardo, Malaa, Noizu, Oliver Heldens, Sunnery James & Ryan Marciano. (Deluxe) Biscits, Dombresky, La Fuente, Martin Ikin, Mr. White, RAYNOR

Na vijf jaar afwezigheid is Sensation terug in Nederland. Wereldwijd is het witte themafeest bekend en na een tour door 35 landen uiteindelijk toch weer terug in Amsterdam, waar het ooit in 2000 allemaal begon.

Met een meer ‘housey’ line-up wil Sensation een jonger en divers publiek aantrekken. Dat is zeker gelukt. Toch waren er ook genoeg bezoekers van het eerste uur te vinden. Waar op diverse social media te lezen was dat sommige bezoekers liever een Tiësto of Armin van Buuren op de line-up willen, is het mooi om te zien dat Sensation hier anders over denkt.

Muzikaal gezien waren er hoogte- en dieptepunten op de mainstage. Franky Rizardo viel direct op. Hij draaide een fijne diverse set met heerlijke tracks. Ook Sunnery en Ryan wisten het publiek goed mee te krijgen. Die vallen dan ook maar weinig tegen. Diplo & MK zijn headliners waar je veel van verwacht. Toch viel dat ons wat tegen, teveel bekende tracks en weinig vernieuwend. Oliver Heldens opende met exact dezelfde track die hij ook op Ultra Music Festival draaide. Je zou verwachten dat hij voor een groot en speciaal event als Sensation daar wel iets aparts mee zou doen, maar nee. NOIZU, ACRAZE & Malaa zijn voor veel bezoekers vrij onbekend, dat maakt het voor een groot mainstream event toch een stuk spannender. Tijdens ACRAZE zijn set en het nummer ‘Do It To It’ (meer dan 8 miljard streams) knipperden de speciale Heineken Silver bandjes. Dit gaf een extra speciaal effect aan de show en was een van de hoogtepunten van zijn set.

In de deluxe area stonden ook een aantal mooie namen. Bijvoorbeeld Biscits, Dombresky, La Fuente en Mr. White. Muzikaal gezien was het hier soms stukken beter dan in de main area. De liefhebbers waren hier duidelijk aanwezig en dat merkte je vooral bij La Fuente, de zaal werd toen vrij druk. Jaren geleden waren de deluxe area’s wat kleiner en had je 2, soms zelfs 3 zalen. Dat had iets meer sfeer dan een ‘grote’ area, die af en toe vrij rustig was. Wat ons betreft… Less is more.

Sensation blijft het nummer één indoor stadion event. De aankleding, mega videoschermen en lichten zijn nog steeds geweldig. Het thema bleef alleen een beetje onduidelijk. Dit jaar was het YES. To All. Yes? To All… Toch moet je, alleen al voor de show, minimaal een keer in je leven op Sensation geweest zijn. Er is nog geen datum voor 2023 bekend. De grote vraag blijft, komt Sensation terug of gaan we een compleet nieuw event ervaren? We will keep you posted!