Het nieuwe album van ODESZA ‘The Last Goodbye’ verschijnt 22 juli (via Foreign Family Collective/Ninja Tune, pre-order hier) maar eerst brengt het elektronische duo Harrison Mills en Clayton Knight nog nieuwe single “Light Of Day” (feat. Ólafur Arnalds)” uit. Hiermee geven zij hun fans nog een laatste voorproefje op wat er 22 juli komen gaat.

Luister “Light Of Day” hier.

De track is een filmische ontsnapping die overgaat van een futuristische piano-ballad naar een elektronische sound met bijzondere vocalen van Stephen Ambrose. Het nummer is een samenwerking met oude vriend en IJslandse instrumentalist, Ólafur Arnalds die de orkestrale basis heeft gebouwd en zo het nummer over het geheel zowel breekbaarheid als veerkracht geeft. 

De zang is ontleend aan folksong ‘Mary’ die Ambrose in 1972 uitbracht. Ambrose is ook een pionier in de audiowereld en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eerste draadloze in-ear monitors voor rondreizende muzikanten, die inmiddels over de hele wereld op podia te vinden zijn. 

Light of Day was één van de eerste nummers van de plaat die we hadden afgemaakt.  Dit nummer begon met Ólafur, een fantastische artiest en oude vriend, die ons het eerste idee stuurde. De vocal sample is van een folk lied uit 1970 met de titel; “Mary” dat we ontdekten toen we door oude platen aan het spitten waren –  feat. Stephen Ambrose. We zien die vocal als een soort langzaam opbouwende mantra, iets waarvan we hoopten dat het dit gevoel van vrede zou oproepen.”

Vorige week gaf ODESZA nog een voorproefje van het nieuwe album door de eerste fase van “The Maze” te primeuren, een interactief en strategisch webspel dat de thema’s van het album verkent via “quests” die aan elke track zijn toegewezen. “The Maze” lijkt op een virtuele speurtocht en vereist van fans dat ze ODESZA’s web- en sociale kanalen afstruinen, naast real life activaties en teamwork om aanwijzingen te vinden en beloningen en prijzen vrij te spelen. Een knipoog naar de band die ze hebben gesmeed met hun fanbase, heeft het doolhof een collectieve razernij aangewakkerd die hen met volle kracht aanzet, terwijl ze samenwerken om de puzzel op te lossen.

ODESZA
Productieduo ODESZA bestaat uit Harrison Mills en Clayton Knight, die elkaar hebben leren kennen op de universiteit in Washington. Met de albums ‘Summer’s Gone’ (2012) en ‘In Return’ (2014) bouwden ze hun naam op. Hun derde album, ‘A Moment Apart’ (2017) betekende de grote doorbraak, met meerdere GRAMMY nominaties en hoge hitnoteringen wereldwijd. Het producersduo trad op in toonaangevende zalen en stonden in Nederland onder meer op ADE, in Paradiso, TivoliVredenburg en AFAS Live. 

Ook op festivalgebied is ODESZA tot de top doorgedrongen, van Coachella tot Down The Rabbit Hole. Het tweetal kreeg overal de massa’s in beweging met een uitgekiende mix van elektronica, livemuziek en visuals. Als schrijf-, remix- en producersteam werkte ODESZA samen met onder meer Little Dragon, Leon Bridges, Regina Spektor, SIA, Charli XCX, Hayden James en Zhu en vormden ze samen met de Australische Tom Stell (Golden Features) het project BRONSON. De volledige discografie van ODESZA is in totaal 4,8 miljard keer gestreamd.

ODESZA online:
FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | TIK TOK