24 uur lang op een Solex racen voor het goede doel. Crossen op een grasmaaier, quad, brommer, crossmotor, auto, vrachtwagen of ander gemotoriseerd voertuig. Een Biercantus. Race-monsters uit 10 landen. Het grootste Bruin Café van Nederland. Een speciaal kinderprogramma met onder meer een grote klimtoren, trampolines, luchtkussens, biergoochelaar en optredens. Drie dagen lang shows van zo’n 75 acts (het volledige programma: www.24uurssolexrace.nl/programma) op vijf podia & area’s waaronder de gloednieuwe SMÈRRIG Stage…

… Zie hier de 2022-editie van het razend populaire driedaagse evenement 24-uurs Solexrace Festival – een spectaculaire mix van een muziekfestival, gemotoriseerde cross, Brabants volksfeest, circus en carnaval – dat van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus in Heeswijk-Dinther (NB) de zomer in stijl afsluit met als slogan “Gas in Heeswijk!”.

Organisator Roy van der Heijden steekt zijn enthousiasme dan ook niet onder stoelen of banken: “In 2020 en 2021 kon het festival niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen. Daarom pakken we dit jaar extra groots uit met onder meer een XXL programma van zo’n 75 acts die gedurende drie dagen op vijf podia en area’s komen partyen. Als ik het 24-uurs Solexrace Festival in één woord moet samenvatten is dat: FEEST!”

Wat dit evenement zo bijzonder maakt? Roy: “Het is een relatief kleinschalig en intiem festival waar nog veel mag en waar het beregezellig is; een memorabele beleving voor jong en oud. Niet moeilijk doen, geen gezeik, een feest met Brabantse gezelligheid. Daarbij merk ik graag op dat het betaalbaar is, zeker in vergelijking met andere evenementen. Een combiticket voor drie dagen in de voorverkoop kost bijvoorbeeld slechts €72,50 en een plek op de camping €17,50).”

Programma (75 acts gedurende 3 dagen op 5 podia & feest area’s)
www.24uurssolexrace.nl/programma

** Vrijdag 26 augustus **

Solex tent: Glamrocks, The Dirty Denims, Høken met de Heinoos, The Dirty Daddies
Grootste Bruin Café: o.a. De Paloma’s en diverse DJ’s
Brascross: o.a. Poar Neem’n, Jan Biggel, PartyfrieX, Paul Elstak en diverse DJ’s
    SMÈRRIG podium: 10Weeks, Kevanova, Bartje Bricks, La Bunga, SMÈRRIG Diskjochies, Derek Shots, Butterfly Effect

** Zaterdag 27 augustus **

Solex tent: o.a. Jan van Brusselband, Meuk, WC Experience, The Wetnecks, Abba Fever XS, House of Rock en diverse DJ’s
    Grootste Bruin Café: o.a. Velvet Roses en diverse DJ’s
    Brascross: o.a. Beatcrooks, Zanger Kafke, Stuk, De Derde Helft By The Allstarz, Boer Bennie, Mental Theo MC Da Syndrome, Plankgas met The Passion & MC Da Syndrome en diverse DJ’s
SMÈRRIG podium: Bobby Fresh, Kevanova, Maxx Lips, Golddiggers, Bartje Bricks, Tomcio, Genta, Vieze Vedi, Derek Shots, Mooikaap Maikel, Chimp

** Zondag 28 augustus **

Solex tent: o.a. Pokey and the Headlights, Hippe Gasten, The Green Monkeys, CCR by Fortunate Sons, Daredevils, De Paloma’s, The Passion en diverse DJ’s
    Grootste Bruin Café: o.a. King of Bingo, De Flamingo’s, WC Experience met om 17.00 finish, Dikke afterparty met Nogal Wiedus
Brascross: o.a. Biercantus door Effe Serieus
SMÈRRIG podium: DJ Vinyl-Forty Five ft Dames met Dorst

Tickets
Alle soorten tickets en hun prijzen staan op de website.

Online
Website: www.24uurssolexrace.nl
Facebook: www.facebook.com/24uursSolexrace
Facebook event: www.facebook.com/events/2203912963067571
Instagram: www.instagram.com/24_uurs_solexrace