Eindelijk verschijnt na 5 jaar het gloednieuwe album van Het GRAMMY-genomineerde duo ODESZA: ‘The Last Goodbye’. Het album komt uit op Foreign Family Collective/Ninja Tune. Recente singles ‘The Last Goodbye’ (feat. Bettye LaVette) en de samenwerking met Ólafur Arnalds in “Light Of Day” werden geprezen in onder meer NY Times en Billboard.

Na het grote succes van hun vorige GRAMMY-genomineerde album ‘A Moment Apart’, is het nieuwe album ‘The Last Goodbye’ een belevenis die spreekt over thema’s van verbinding, herinneringen en de impact die we op elkaar hebben. Het album is een viering van momenten die hun stempel hebben gedrukt op het bestaan van het duo, en door de plaat heen weerklinkt de nostalgie door verweven samples van persoonlijke familiefilmpjes en jeugdherinneringen. ‘The Last Goodbye’ bevat extra bijdragen van Julianna Barwick, Izzy Bizu, Charlie Houston, The Knocks, Låpsley & MARO.—

Over het album zegt het duo: “Na 5 jaar later kunnen we eindelijk The Last Goodbye delen met onze fans. Het album draait om de kracht van verbinding. Tijdens het schrijven begonnen we ons te realiseren hoe we zijn geïnspireerd door de mensen om ons heen. ‘The Last Goodbye’ gaat over terugkeren naar elkaar. Het is bedoeld om samen kunnen beleven, met vrienden, dansend en je verbonden voelen na zoveel tijd uit elkaar te zijn geweest.

Voor het elektronische duo ODESZA staat de teller inmiddels op 5 miljard streams. Hun laatste album ‘A Moment Apart’ was niet alleen een commercieel succes (het werd goud en debuteerde op nummer 3 van de Billboard 200), maar kreeg ook lovende kritieken waaronder twee GRAMMY nominaties en waardering van onder andere NPR, Rolling Stone, Billboard, Complex, Consequence en meer.

Mede dankzij hun adembenemende en overweldigende live-optredens heeft ODESZA een grote fanbase opgebouwd, waarmee ze eerder ruim 2,8 miljoen fans bereikten tijdens hun ‘A Moment Apart’-tour. Ze stonden als headliner op Coachella, Lollapalooza & meer, en hebben opgetreden bij Jimmy Kimmel Live! en Conan. Daarnaast lanceerden ze in 2019 hun eigen muziekfestival SUNDARA in Riviera Maya in Mexico.

‘THE LAST GOODBYE’ TRACKLIST
1. This Version Of You (feat. Julianna Barwick)
2. Wide Awake (feat. Charlie Houston)
3. Love Letter (feat. The Knocks)
4. Behind The Sun
5. Forgive Me (feat. Izzy Bizu)
6. North Garden
7. Better Now (feat. MARO)
8. The Last Goodbye (feat. Bettye LaVette)
9. All My Life
10. Equal (feat. Låpsley)
11. Healing Grid
12. I Can’t Sleep
13. Light Of Day (feat. Ólafur Arnalds)