Vandaag verschijnt Better, de nieuwe single van Sam Feldt. Het nummer is een samenwerking met de Ierse singer-songwriter Gavin James. Onlangs bracht de Nederlandse dj nog de zomerhit Late Night Feels uit met Monsta X, verder verschenen de afgelopen maanden de tracks Madness met Frank Walker en Zak Abel en Future In Your Hands met David Solomon en Aloe Blacc. 

Droomcollab
De samenwerking met Gavin James is voor Sam Feldt een droom die uitkomt. ‘Ik ben al fan van zijn stem sinds ik Gavin in 2016 voor het eerst hoorde zingen. De remix die Kygo van zijn liedje Tired maakte is een van mijn all-time favourites en ik ben dan ook heel enthousiast dat we nu samen Better uitbrengen.’ De dj hoopt daarnaast dat het nummer licht brengt in donkere tijden. ‘We schreven Better tijdens een COVID-lockdown. De wereld zag er toen een stuk grimmiger uit, nu verschijnt het in een tijd waarin alles een stuk beter is geworden. Ik hoop daarom dat het liedje een anthem wordt dat hoop, energie en kracht geeft wanneer je een boost nodig hebt.’

Gavin James over de single: “Ik ben er trots op dat Sam en ik eindelijk “Better” kunnen uitbrengen. We hebben dit nummer al klaarliggen sinds de lock down, toen het werd geschreven. Het lijkt het perfecte moment om het uit te brengen, nu we zien hoe de dingen sinds die tijd veel zijn veranderd. De song is geschreven over het zorgen voor een vriend wanneer ze zich verloren voelden en geen uitweg of doel konden vinden. Dus dit nummer is voor iedereen die zich nu zo voelt en ik hoop dat het hoop en een positief gevoel meegeeft aan iedereen die het hoort.”