Met de toevoeging van Diplo presents Higher Ground en de volledige line-up van Speedy J presents STOOR live, maakt Paradiso deze week het programma voor Amsterdam Dance Event compleet. Van woensdag t/m zaterdag kan het publiek in vijf concerten, drie clubnachten en een analoge technojamsessie het volledige spectrum van elektronische muziek ervaren.

De week start op woensdag met liveshows van de Nederlands-Servische muzikant Satori & The Band From Space en de psychedelische spacefunk van Islandman. ’s Nachts presenteert superster-dj en producer Diplo zijn nieuwe houselabel Higher Ground.

De donderdagavond wordt afgetrapt met de intieme en volledig uitverkochte shows van George FitzGerald en CloZee in de Bovenzaal, terwijl de Grote Zaal is gereserveerd voor elektronische jazzpioniers Henrik Schwarz & Bugge Wesseltoft, om vervolgens plaats te maken voor een showcasenacht van het toonaangevende deephouselabel Anjunadeep

Na een magische editie op ADE 2021 met o.a. Culoe De Song, Major League DJz en DJ Lag, slaan Cloud 8 en Ziongate op vrijdagnacht de handen opnieuw ineen voor TRIBES: een futuristisch dansritueel gebaseerd op Afrikaanse genres als amapiano, afrotech en gqom. De line-up blijft nog even geheim.

Zaterdag staat volledig in het teken van de geïmproviseerde hardware jam Speedy J presents STOOR live: een indrukwekkende symbiose van live techno en videokunst, met een al even indrukwekkende line-up in de vorm van Dasha Rush, ROD20, Rødhåd, Surgeon en Speedy J zelf. Met de toevoeging van Man Bro, Megan Leber en Robin Kampschoer in de Bovenzaal is de line-up compleet en zijn de laatste tickets uitverkocht. Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band in Tolhuistuin op zaterdagavond is ook uitverkocht.

Bekijk hier al het ADE programma van Paradiso. Ook club Parallel, dochterorganisatie van Paradiso in Amsterdam-Noord, presenteert vier clubnachten en twee liveprogramma’s tijdens ADE 2022. Bekijk het programma van Parallel hier.