Over enkele weken strijken honderdduizenden muziekfans neer in Amsterdam als het Amsterdam Dance Event zijn terugkeer maakt op het wereldtoneel. Een stralend juweel in DGTL’s festivalachtige ADE-programmering is The Blessed Madonna’s WE STILL BELIEVE. 

The Blessed Madonna over WE STILL BELIEVE: “Als mensen me vragen wat “We Still Believe” betekent, vraag ik meestal wat ze denken dat het betekent. Waar geloof je in? Waarin moet je geloven? Wat dat ook is, neem het mee naar deze avond. En laat het terugkomen in hoe je danst.

Het is meer dan 2 jaar geleden sinds het laatste We Still Believe evenement. Als ik eerlijk ben, worstelde ik, net als iedereen op deze planeet die oplet, met wat normaal gesproken een zeer diepe bron van optimisme in mij is. Dus toen we besloten terug te komen en samen te werken met mijn geliefde DGTL crew vroeg ik me af: waar moet ik NU in geloven.

Ik geloof in wedergeboorte.

Ik geloof dat dansen het tegenovergestelde is van oorlog.

Ik geloof in het goede gevecht.

Ik geloof dat kunst verzet is.

Ik geloof dat housemuziek, disco en techno heilige muziek zijn.

En ik geloof in al mijn vrienden tegelijk.

Dus hier zijn we dan. Wat komt hierna?“

WE STILL BELIEVE vindt plaats op zaterdag 21 oktober om 12:00 uur in de donkere gewelven van de NDSM Loods en duurt tot 22:00 uur met een line-up die niets minder dan het allerbeste in house en techno beloven te bieden: HAAi & Romy, Job Jobse, Seth Troxler, en een speciale back-to-back tussen Derrick Carter en The Blessed Madonna zelf.

We Still Believe begon als drie magische woorden, gekrabbeld in schoensmeer op een kapotte doos, opgehangen met kerstverlichting aan de muur op een klein zweterig feestje: “Ik denk dat je volledig moet opgeven om echt te begrijpen wat hoop is. Het was net 2011. Ik had spectaculair moment van falen beleefd. Ik verliet het label. Ik was geen DJ. Ik bracht geen platen uit. Ik was gescheiden en sliep bij mijn vader op de bank, dus besloten mijn vrienden en ik een illegale rave te organiseren. We hadden geen decoraties, dus nam ik een doos en schreef er ‘We Still Believe’ op. Ik moest geloven dat er iets beters mogelijk was en zo is het begonnen. Als je geen hoop hebt, schrijf dan wat op en hang het aan de muur.”

WE STILL BELIEVE is slechts één van de zes langverwachte feestjes die DGTL tijdens ADE 2022 zal organiseren en waar meer dan 25.000 mensen worden verwacht, verspreid over drie dagen en drie nachten. Het Franse  muzikale supertalent WORAKLS opent DGTL ADE op donderdag 20 oktober om 18:00 uur met zijn sensationele live orkestshow. De Oekraïners ARTBAT nemen het nachtprogramma over met label UPPERGROUND voor een zeer speciale showcase vanaf 23:00 uur. De Berlijnse sensatie Ben Böhmer, die de programmering van vrijdag 21 opent vanaf 18:00, ging van een van de meest gewilde tickets naar uitverkocht in een kwestie van dagen. Net zo gewild is het feest van vrijdagavond met de stoere combinatie van Fatima Yamaha, Floating Points, Jayda G en Palms Trax op de line-up. Na de euforie van WE STILL BELIEVE op zaterdag zal het energieniveau op de NDSM een nieuw hoogtepunt bereiken naar een monsterlijke climax als DGTL het weekend afsluit met zijn donkerste programmering tot nu toe. Dax J, KI/KI en Paula Temple vormen een heavy-hitting techno line-up die ADE op zijn grondvesten zal doen schudden.

WE STILL BELIEVE (DGTL ADE EDITION)

LINE-UP:

Alison Swing – Fafi Abdel Nour – HAAi & Romy – Jerrau – Job Jobse – Josey Rebelle – Mike Servito & Roi Perez – Seth Troxler – SHERELLE – The Blessed Madonna & Derrick Carter.

Tickets & Info

Tickets: https://tickets.twelveticketing.eu/events?distributionId=179757

Alle info: https://ade.dgtl.nl