Amsterdam Dance Event is dit jaar weer in vol ornaat terug. Reden voor Our House museum om goed uit te pakken en een divers programma samen te stellen in het museum, uiteenlopend van panels, book signings, exclusieve releases, in-store muziek sessies en meet en greets. Een breed scala aan muziekgenres krijgt speciale aandacht, met op vrijdag de officiële release van het eerste en oudste houselabel ooit, Trax Records, dat nieuw leven ingeblazen krijgt door niemand minder dan Chicago House-legende DJ Pierre, die speciaal voor de gelegenheid zal over vliegen.

Museum
Gedurende ADE zijn er een aantal nieuwe exposities te zien en is het museum langer open. ‘Four Decades of Dance Music Highlights’ is een tentoonstelling/expositie waar de bezoeker op traditionele wijze leert over de ijkmomenten die de scene gevormd heeft. Ook nieuw is het audiovisuele spektakel ‘The Culture Ride’. Deze 4D immersive ervaring neemt de bezoeker mee door een tijdreis van veertig jaar iconische tracks, clubs, festivals en artiesten. Tot slot kunnen bezoekers nog verder de diepte in door een bezoek te brengen aan zowel Our House als de fototentoonstelling ‘God Is A DJ’ van fotograaf Rutger Geerling in de Beurs van Berlage.

Woensdag – Descendants
Op woensdag 19 oktober begint het programma van Our House met een panel gehost door Descendants, een organisatie uit New York, voor een deep dive in Afro House. Aaneensluitend zullen DJ Waxfiend en Caiiro het publiek voorzien van muziek in de Culture Shop van het museum.
Daarnaast host Click Records, een Nederlands techhouse record label, de muzikale middag in de Culture Shop van Our House.

Donderdag – Our House x Making Patterns Network Bash
Donderdag fungeert als netwerkborrel en brengt een brede selectie aan gewaardeerde techno & house locals voort, die in een intieme setting zullen draaien. Op de line-up staan namen als JP Enfant, Olivier Weiter, Lola Palmer en een mystery guest. De avond wordt gehost door Our House en Making Patterns.

Vrijdag – Trax Records x Groom Lake Agents
Op vrijdag zal DJ Pierre nieuw leven blazen in Trax Records, het eerste houselabel ooit. DJ Pierre is een bekende Chicago House-legende en pionier van niet één, maar zelfs twee subgenres van elektronische muziek, namelijk Acid House en Wildpitch. Hij is daarom de aangewezen artiest om het iconische label te herintroduceren. Trax Records werd in 1984 in Chicago opgericht en is als label ontzettend invloedrijk geweest op de verspreiding van elektronische muziek. Zo heeft het label eigenhandig gezorgd dat Housemuziek in New York werd geïntroduceerd, waarna het vervolgens de hele wereld veroverde. Het label is na bijna 40 jaar nog steeds actief en krijgt tijdens Amsterdam Dance Event bij Our House museum een doorstart met als doel om de aankomende 40 jaar nog meer legendarische muziek te blijven uitbrengen.

Zaterdag – Armada
Het laatste event zal worden gehost door het welbekende elektronische muzieklabel Armada. Het label zal op dit event oude en nieuwe artiesten showcasen. Zo staan onder andere Chicago legend Joe Smooth, Lyke en Themba op de line-up en brengen zij verschillende stijlen van house ten gehore.

Kaarten
In samenwerking met AIR Amsterdam wordt de nacht ingevuld door verschillende partijen en internationele labels uit de industrie. Kijk voor het volledige programma en de verkoop van museum kaarten op our-house.com. Het overige programma is gratis toegankelijk.

Woensdag — 15 Years Dirty Workz 
Donderdag — Sono Music Label Night 
Vrijdag — STMPD RCRDS Label Night 
Zaterdag — Afro Bro’s Friends 
Zondag — OMG It’s Sunday with IDALY (live) ADE Special