Luuk van Dijk brengt op 11 november zijn langverwachte debuutalbum First Contact uit. De Nederlandse dj/producer brengt het werk via zijn eigen label Dark Side Of The Sun, dat hij in 2020 lanceerde.

Voor Van Dijk is zijn eerste album het resultaat van een lange en intense ontdekkingstocht. Het project, dat enkele jaren duurde, is er eentje waar de dj/producer dan ook hartstikke trots op is. Niet alleen is het voor hem een zoektocht naar zijn eigen identiteit en plek in de muziekwereld, maar het is ook een reis door de tijd geworden. Zo is het nummer Knowing How To Love een samenvatting van hoe Van Dijk zich in 2020 en 2021 voelde. ‘Voor mij waren deze jaren emotioneel, verdrietig maar tegelijkertijd ook hoopvol. Uiteindelijk komt het allemaal goed.’

New level
Voor Van Dijk laat het album ook zien waar hij toe in staat is op het gebied van muziek. Opener van First Contact, Cosmiq, is daar een goed voorbeeld van. ‘Vanwege deze track wilde ik een album maken waarop ik muziek laat horen die in eerste instantie misschien niet van mij verwacht wordt.’ De dj werkte voor zijn debuut ook samen met de Amerikaanse singer-songwriter Dawn Richard op het nummer Love You en maakte ook songs met Steve Burton (oneofmanysteves), Kid Enigma en MC Roga. Daarnaast heeft het album ook een Nederlands tintje: zo speelt Gino Groeneveld van Jungle By Night percussie op Together We Rise, terwijl de keys op It’s Okay van jazzpianist Daan Herweg zijn.

Tracklist album:

Cosmiq

Love You (Feat. Dawn Richard)

Return Of The Gobble

It’s Okay (Blast Into Space)

Wolf (Feat. Steve Burton)

Raise My Spirit

Master Plug (Feat. Kid Enigma)

Hot Stuff

Let The Bass Kick

Together We Rise 

Too Far Gone

Lightning Striking

Knowing How To Love

Volg Luuk van Dijk op SpotifyInstagramYoutube Soundcloud.