EMPIRE, het toonaangevende onafhankelijke label, distributeur en uitgever, kondigt de overname aan van het iconische dance-platenlabel Dirtybird aan. De overname markeert de intrede van EMPIRE in de dancescene na diverse samenwerkingen met ‘s werelds beste artiesten in Hip Hop, R&B, Latin, Country en Afrobeats.

Dirtybird werd in 2005 in San Francisco opgericht door Barclay Crenshaw, beter bekend als Claude VonStroke. Het label is al bijna twee decennia lang toonaangevend binnen de Amerikaanse housemuziekscene. Zo is Dirtybird door Mixmag uitgeroepen tot “Label of the Decade” en werd het twee keer “Label of the Year” tijdens de International Dance Music Awards in Miami.

De overname brengt twee van San Francisco’s meest prominente en onafhankelijke muziekbedrijven samen en omvat de formidabele Dirtybird-muziekcatalogus, met muziek van artiesten als Claude VonStroke, Nikki Nair, Walker & Royce, evenals de kleding, uitgeverij en web3-activa van het label. Claude VonStroke blijft eigenaar en beheerder van alle Dirtybird live-evenementen en festivalmerken.

“Opgegroeid in San Francisco en de Bay Area in het algemeen, is dancemuziek altijd een groot deel van onze muziekscene geweest”, zegt Ghazi, CEO en oprichter van EMPIRE. “EMPIRE is in de kern een bedrijf dat voor de cultuur is. Dirtybird belichaamt het onafhankelijke ethos en begrijpt de culturele nuance van alles in San Francisco en dansmuziek.”

“Ik ben zo opgewonden om me aan te sluiten bij een ander ongelooflijk onafhankelijk Bay Area-muziekbedrijf”, zegt Barclay Crenshaw, CEO en oprichter van Dirtybird. “Ik zal doorgaan met A&R het Dirtybird-label en het creatieve voor de muziek en kleding regisseren, terwijl EMPIRE de capaciteit en middelen heeft om het merk wereldwijd te laten groeien. Dit is een droom die uitkomt.”

EMPIRE en Dirtybird Records hebben de samenwerking voor het eerst officieel naar buiten gebracht tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), waar Ghazi samen met EMPIRE op 20 oktober voor het eerst tijdens ADE een eigen event hosten.