Martin Garrix is verkozen tot ’s werelds nummer 1 DJ in DJ Mag’s Top 100 DJ’s poll 2022. De Nederlandse DJ en producer markeerde de gelegenheid op historische wijze door als eerste DJ ooit een show vanaf de top van het iconische Empire State Building te geven, als middelpunt van een vernieuwde uitzending van de Top 100 DJs Awards Show. Het is de vierde keer dat Garrix zich de nummer 1 DJ mag noemen. 

Martin Garrix:

”Ik ben iedereen die de tijd heeft genomen om te stemmen erg dankbaar. Het voelt heel onwerkelijk om weer op nummer 1 te staan en ik zal de steun die ik krijg nooit als vanzelfsprekend beschouwen. Dankjewel. 

Ik hoop dat jullie allemaal genieten van de stream die we hebben opgenomen. Een set draaien bovenop één van de meest iconische gebouwen ter wereld was heel bijzonder. Ik ben dankzij muziek al op heel veel geweldige plekken geweest, maar deze staat zeker hoog op het lijstje.’’

Garrix is ​​een artiest die dance muziek overstijgt. Hij heeft samengewerkt met onder andere Dua Lipa, Usher en Bono en The Edge van U2, naast het presenteren van zijn eigen nummers en die van zijn label STMPD RCRDS op festivals en clubs over de hele wereld. Meer dan 1,3 miljoen mensen, uit 234 verschillende landen, stemden in de DJ Mag Top 100 peiling van dit jaar, bevestigend dat het nog steeds de grootste publiekelijk gestemde muziek peiling ter wereld is.

De Top 100 DJ’s awards werden uitgereikt tijdens een live-uitzending, gehost door BBC Radio One DJ Arielle Free. De wereldwijde show bevatte optredens van zes bekroonde dj’s die op vier verschillende continenten zijn opgenomen. Het drie uur durende evenement bereikte zijn hoogtepunt met het historische optreden van Martin Garrix vanuit het openluchtobservatorium op de top van het Empire State Building.