Nicky Romero en Afrojack bundelen hun krachten in nieuwe track “Back To Where We Started”. De release combineert de stijlen van zowel Romero als Afrojack, met elementen van big room en progressieve house. “Back To Where We Started” start met energieke beats die doen denken aan de bloeitijd van EDM, waardoor zowel oude als nieuwe fans een dosis nostalgie voorgeschoteld krijgen. Dit is de allereerste keer dat Nicky Romero en Afrojack samenwerken na een lange geschiedenis van remixen van elkaars werk, zoals Romero’s remixes van Afrojack’s “One More Day” en “Hero,” en Afrojack’s interpretaties van Nicky’s “Okay” en “Rise.” Deze keer werd “Back To Where We Started” gemaakt voor de opening van hun “II = I” b2b set tijdens ADE’s Amsterdam Music Festival, en beiden hebben de plaat al in verschillende sets over de hele wereld gedraaid.

Nicky Romero

Nadat hij de wereld veroverde met hits als “Legacy” met Krewella en de #1 single “I Could Be The One” met Avicii, bewees Nicky Romero al snel een talent te zijn dat zich de afgelopen jaren is blijven door ontwikkelen. Na de lancering van zijn eigen label Protocol Recordings in 2012, zette Nicky als artiest en producer zijn successen voort met een reeks succesvolle releases. Deze varieerden van samenwerkingen met Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, W&W, Timmy Trumpet en Steve Aoki tot remixes voor onder meer Robin Schulz, Kygo, Rita Ora, Steve Aoki, Martin Garrix en Jess Glynne. Terwijl Nicky met zijn wekelijkse Protocol Radio show blijft innoveren en groeien, bewijst hij ook keer op keer succes met zijn jaarlijkse “Nicky Romero & Friends” ADE showcase en de lancering van zijn alter ego Monocule.

Afrojack

Als een van de meest gewilde artiesten binnen de elektronische dance scene, blijft GRAMMY Award-winnende producer Afrojack grenzen verbreken en zich doorontwikkelen. Sinds zijn doorbraak met de multi-platina single ‘Take Over Control’, heeft de Nederlandse muzikant producties geleverd voor innovatieve tracks en de basis gelegd voor grote hits voor artiesten als BeyoncĂ©, Pitbull, Will.i.am, en meer. De afgelopen jaren werd Afrojack door Rolling Stone uitgeroepen tot een van de 50 belangrijkste mensen in EDM en stond hij op de Forbes ’30 Under 30′ muzieklijst. In 2010 was hij een van de eerste DJ’s die een artist residency in Las Vegas kreeg; hij blijft hier een wereldwijd publiek vermaken als headliner-resident van de Hakkasan-groep. In 2010 won hij zijn eerste GRAMMY award voor Best Remixed Recording, Non-Classical voor zijn remix van het nummer ‘Revolver’ van David Guetta & Madonna. In 2011 kreeg hij nog twee GRAMMY-nominaties voor Best Rap Song voor zijn rol in Chris Brown’s “Look At Me Now” en voor Best Remixed Recording, Non-Classical voor zijn remix van Leona Lewis & Avicii’s ‘Collide’. Afrojack reist de wereld rond om op te treden in de grootste clubs/festivals terwijl hij nieuwe muziek produceert met zijn label Wall Recordings. In 2020 bereikte zijn nummer “All Night” (feat. Ally Brooke) nummer 1 op de US dance radio chart door het bereiken van een indrukwekkende 40+ miljoen streams tot op heden. Zijn meest recente wereldwijde hits, zoals “Anywhere With You” met Lucas & Steve en DubVision en “Up All Night” met Hard Lights en VINAI, werden toegevoegd aan een indrukwekkend repertoire. In 2021 ontving Afrojack zijn vierde GRAMMY nominatie, deze keer voor Best Dance/Electronic Recording voor zijn dance-pop crossover summer song “Hero” met David Guetta.

Beluister hier de single.