Met de komende winter nog voor de boeg kondigt de organisatie van VESTROCK vandaag alvast hoog bezoek aan voor de zomer van volgend jaar. Niemand minder dan The Prodigy is een van de headliners voor de 12e editie die op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni 2023 plaatsvindt op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (NL). Jazeker: deze legendarische Engelse rock-rave act komt de pittoreske Middeleeuwse vestingstad in vuur en vlam zetten met een behoorlijk exclusieve Nederlandse show.

En er is nog veel méér om reikhalzend naar uit te kijken en naar af te tellen want ook Franz Ferdinand, Antoon, My Baby, Feuerengel: A Tribute To Rammstein, Intergalactic Lovers, The Howl & The Hum, Bob Uit Zuid, Coach Party en Life zijn bevestigd. Meer namen volgen spoedig.

THE PRODIGY

Als er één band is die sinds 1990 het hart van zowel rock- als danceliefhebbers sneller doet kloppen is het The Prodigy wel. Deze baanbrekende Engelse crossover pioniers slaan een brug tussen heavy en electronic en scoorden de afgelopen 32 jaar talloze wereldhits waaronder Smack My Bitch Up, Charly, Everybody in the Place, Fire/Jericho, Out of Space, Wind It Up, One Love, No Good (Start the Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Omen, Invaders Must Die en Warrior’s Dance.

Na de tragische dood van frontman Keith Flint in maart 2019 traden de overgebleven bandleden Liam Howlett en Maxim, aangevuld met sessiemuzikanten, pas weer in juli van dit jaar voor het eerst sinds 2019 op in de UK (10 shows). Volgend jaar zullen ze voor het eerst in vier jaar ook weer shows buiten hun eigen land geven, waaronder dus op VESTROCK. Naar verwachting bestaat de setlist uit klassiekers, aangevuld met enkele nummers van het – onder voorbehoud  – in 2023 te verschijnen nieuwe studio-album.

VESTROCK GENOMINEERD VOOR EUROPEAN FESTIVAL AWARD

VESTROCK is dit jaar opnieuw genomineerd voor een European Festival Award in de categorie Best Medium Sized Festival. De European Festival Awards is de jaarlijkse viering van de meest gewaardeerde festivals van het continent en van de organisatoren erachter. De Awards worden elk jaar traditioneel tijdens de eerste dag van ESNS in Groningen middels een speciale ceremonie uitgereikt. Stemmen kan nog tot 7 december via deze link: https://www.surveymonkey.com/r/efavoting2022).

VESTROCK: 2 & 3 JUNI 2023

Editie 2023 wordt anders dan de bezoeker gewend is: VESTROCK vindt plaats op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni. Het wordt in 2023 een tweedaags festival, waarbij het festival in twee dagen zal knallen als nooit tevoren. De familiedag op zondag komt vanaf editie 2023 dus te vervallen.

VESTROCK TICKETINFO

De verkoop van Early Bird combitickets start a.s. zaterdag 26-11 november om 11:00 uur via www.vestrock.nl/tickets en loopt tot en met 31 december 2022. 

Vanaf 1 januari 2023 start de reguliere voorverkoop. De super Early Birds die direct na editie 2022 in de verkoop gingen waren in een mum van tijd uitverkocht!

Soorten tickets (exclusief servicekosten)

Early Bird tickets van 26 november tot en met 31 december 2022

Early Bird combi (vrijdag & zaterdag): €110,-

Early Bird Camping weekend: €10,-

Reguliere tickets vanaf 1 januari 2023

Vrijdag: €69,-

Zaterdag: €69,-

Combi vrijdag & zaterdag: €125,-

Camping weekend €15,-

Friends & Family tickets (per 5 stuks 5 halen=4betalen)

18- tickets (voor mensen tot 18 jaar) zijn verkrijgbaar met 20% korting!

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang (excl. servicekosten) maar hebben wel een ticket nodig!

VESTROCK: HET FESTIVAL VAN DE VRIENDSCHAP

Het intieme driedaagse zomerfestival VESTROCK, ook wel bekend als Het Festival van de Vriendschap, wordt gehouden op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (NL). Hulst ligt zeer centraal en is eenvoudig te bereiken voor zowel Nederlanders als voor Belgen. Dit jaarlijks populairder wordende evenement biedt een lang weekend weg met live rock-, pop- en dance acts; met een onderwijs- en theaterprogramma in de VESTROCK University en met exclusieve optredens op diverse locaties; dit jaar zelfs met nóg een nieuw podium erbij. Daarnaast is er altijd een bourgondisch aanbod aan eten en drinken, waaronder het eigen gebrouwen VESTROCK Blond.

VESTROCK: KORTE HISTORIE

Wat in 2010 begon als een kleinschalig eendaags evenement op twee podia (met Dr. Lektrolove als headliner) voor 2500 muziekliefhebbers groeide uit tot een van de meest ambitieuze festivals van de lage landen. Behalve muziek biedt VESTROCK ook kunst, theater en zijn er boeiende gasten op de VESTROCK University. Dit jaar bood het intieme driedaagse zomerse festival ruim 30.000 bezoekers een ijzersterk programma met zo’n 65 acts op 6 podia en area’s – o.a. Editors, Martin Solveig, Within Temptation, Wolfmother, Suzan & Freek, Snelle & De Lieve Jongens Band, The Darkness, Frenna Deluxe, Goldband, De Likt, Lucas & Steve, Gavin James, Nada Surf, JB Meijers & Band, Paul Elstak, Son Mieux, Starsailor en Sylvie Kreusch.

Voorgaande jaren trokken onder meer de volgende (inter)nationale grote namen naar Hulst: Limp Bizkit, Biffy Clyro, Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, White Lies, NERVO, Anouk, DI-RECT, Triggerfinger, Danny Vera, Davina Michelle, Bizzey, Tom Odell, Therapy?, Millionaire, Carice van Houten, Racoon, The Common Linnets, Jett Rebel, Maxi Jazz (Faithless), Kensington, Herman Brusselmans, De Staat, K’s Choice, Frans Bauer, Douwe Bob, Typhoon, Modestep, The Boxer Rebellion, Ronnie Flex, Hans Klok, White Lies, Jan Smit, Heideroosjes, Freek Vonk, Nick & Simon, Kamagurka, De Jeugd Van Tegenwoordig, Andre Kuipers, Goose, Broederliefde, Blaudzun, Kraantje Pappie, Midas Dekkers, Kosheen, Guido Weijers e.v.a.

ONLINE

Volg de VESTROCK website en social media (Instagram, Facebook) voor alle gedetailleerde festivalinfo.

Website: https://www.VESTROCK.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/VESTROCK

Facebook event: https://www.facebook.com/events/381330600634021

Instagram: https://www.instagram.com/VESTROCK/