Vandaag lanceert de Martin Garrix & JBL Music Academy (powered by STMPD RCRDS & Studios), een 3-daags programma opgezet door JBL en Martin Garrix om aanstormend talent een podium te bieden en ze te ondersteunen in hun weg naar succes.

Om je muzikale carrière naar een volgend niveau te brengen, is er meer nodig dan een hit scoren. JBL en Martin Garrix vinden het belangrijk dat jong talent een kans krijgt en delen graag hun kennis van de muziekindustrie om ze te helpen met het najagen van hun droom.

Daarom presenteren JBL en STMPD RCRDS de Martin Garrix & JBL Music Academy: een unieke kans voor 40 talentvolle muzikanten, songwriters, zangers en producers van over de hele wereld om te leren van de experts uit de muziekindustrie en zo hun muzikale carrière een kickstart te geven. Het wereldwijde initiatief is bedoeld om muzikaal talent naar het volgende niveau te helpen. De talenten van de Academy leren alles rondom muziek, branding en business van de meest uiteenlopende experts in de industrie: van het schrijven, mixen en masteren van de beste platen, tot het bouwen van je PR, socials en visuele identiteit. Ook horen de opkomende muziektalenten meer over de zakelijke facetten, zoals het managen van bookings, distributie en juridische zaken.

Ik ben super blij dat we deze volgende stap kunnen gaan zetten samen met JBL. Met mijn label STMPD RCRDS ligt onze focus al bij opkomend talent, maar dankzij deze samenwerking met JBL kunnen we een nieuwe golf talenten van over de wereld hetzelfde podium bieden.” zegt Martin Garrix.

De deelnemers krijgen talks en trainingen van inspirerende sprekers uit de muziekindustrie – waaronder Martin Garrix zelf – om zo het beste uit henzelf naar boven te halen. Dit gaat plaatsvinden in Amsterdams grootste opnamestudio, STMPD Studios, waar naast Martin Garrix onder andere Pharrell Williams, Lady Gaga, Snoop Dogg, The Black Eyed Peas, The Script en David Guetta hebben opgenomen.

“Martin Garrix is al ruim anderhalf jaar JBL ambassadeur en dit programma is echt een volgende stap in onze samenwerking,” zegt Robert-Jan van Dormael, Vice President Integrated Marketing EMEA HARMAN. “Voor ons is het belangrijk dat wij talent een stem geven en dit is ook waar Martin Garrix en STMPD RCRDS veel tijd in investeren. Het lijkt me geweldig als hier een toekomstige JBL ambassadeur uit voort komt.”

De Martin Garrix & JBL Music Academy is voor breed muzikaal talent; opkomende artiesten, producers, zangers en songwriters uit Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Maleisië, Filipijnen, Indonesië, Thailand, Korea, India, Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten zijn welkom om zich aan te melden. Ervaring is geen vereiste: zowel beginnende als ervaren artiesten maken kans om deel uit te maken van de 40 participanten van de Academy.  De talenten kunnen zich aanmelden door een motivatievideo en een max van drie tracks in te sturen, waarvan zij voelen dat deze hen representeren. Inschrijvingen zijn open van 1 december 2022 tot 27 januari 2023, waarna de deelnemers bekend worden gemaakt in februari 2023. De Academy vindt plaats van 28 tot 31 maart 2023 in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.