House- en techno festival Free Your Mind viert in 2023 zijn twintigjarige bestaan en zal daarom op Koningsdag groots uitpakken met een evenement op Breda International Airport. Headliner op deze extra feestelijke editie van Free Your Mind Kingsday is niemand minder dan techno gigant Reinier Zonneveld die met een extra lange live set zal optreden. 

Noteer 27 april, 2023 maar alvast in je agenda, want dan kun je de 56e verjaardag van ons staatshoofd op uitbundige wijze vieren op het festival Free Your Mind Kingsday. Voor Free Your Mind zelf is het ook een hele bijzonder editie, want twintig jaar eerder werd hun eerste feest georganiseerd. Inmiddels behoren hun evenementen tot een van de langstlopende house- en techno festivals in Nederland. Op Koningsdags wordt met Free Your Mind Kingsday de grootste techno show van het jaar neergezet op Breda International Airport. Er is plek voor maar liefst 25.000 bezoekers op de speciaal – voor dit event – afgezette landingsbaan van het operationele vliegveld in Noord-Brabant. Bezoekers van Free Your Mind Kingsday kunnen met pendelbussen vanuit steden uit heel Nederland naar Breda afreizen. 

Van 13.00 tot 23.00 uur staat Free Your Mind Kingsday in het teken van de beste techno. De Nederlandse “Karren Maar” held Reinier Zonneveld zette eerder al Free Your Mind-feesten op zijn kop en op Koningsdag gaat hij dat opnieuw doen. Hij sluit Free Your Mind Kingsday af zoals alleen hij dat kan, met een spectaculaire vier uur durende live show. 

Op deze nationale feestdag wordt ook techno prinses Kiki Solvej verwelkomd in het oranje gedruis. Daarnaast verzorgen Rotterdammer Dyen en Fransman Nico Moreno een back-to-back dj-set en ook techno pionier Speedy J zal optreden tijdens Free Your Mind Kingsday op 27 april. De volledige line-up zal later worden aangekondigd. De pre-registratie voor Free Your Mind Kingsday start op maandag 21 november via www.freeyourmindfestival.nl – Free Your Mind Kingsday is het tweede event dat voor 2023 aangekondigd is, na Free Your Mind Festival Weekender, dat op 3 en 4 juni plaatsvindt in Stadsblokken te Arnhem. Tot die tijd kunnen techno liefhebbers ook nog hun hart ophalen tijdens het uitverkochte Free Your Mind festival in Groningen en met Verknipt x Free Your Mind New Years Eve in de Ziggo Dome op 31 december. Op Free Your Mind in Groningen worden 10.000 bezoekers verwacht in Martiniplaza en de elf uur durende dansmarathon tijdens de nieuwjaarsnacht in de Ziggo Dome wordt door ruim 12.000 feestgangers bezocht.