Internationaal bekende events als Paaspop, Solar Weekend, Extrema België, WiSH Outdoor, Spoorpark Live, SMÈRRIG, Paperclip Festival en Qmusic The Party FOUT. Maar ook: een in house productie-, horeca- en marketing tak. Voeg daar nog 80 andere jaarlijkse evenementen met in totaal zo’n 500.000 jaarlijkse bezoekers aan toe, plus nog 25 andere extensive key brands, en je krijgt een idee van de omvang en vuurkracht van de nieuwe This Is Live Group. Deze nieuwe bedrijfsnaam wordt vandaag officieel gelanceerd door de gerenommeerde bedrijven Event Warehouse en One Of The Guys.

Het doel? Het produceren van de mooiste festivals en evenementen: van kop (planning & ontwikkeling) tot staart (uitvoering); van horeca tot productie en van opener tot afsluiter van het festivalseizoen.

This Is Live Group is zoals gezegd de nieuwe naam van de grootste evenementenorganisator van Zuid-Nederland, dat drie verschillende productgroepen heeft. Allereerst Events: de organisatie van de mooiste clubavond tot het meest memorabele concert en het compleetste festival.

Ten tweede Services, met bijvoorbeeld een eigen locker bedrijf (Joe Locker) dat tot 4.000 evenementenkluizen kan verhuren waar bezoekers kleding, tassen en andere kostbaarheden in op kunnen bergen; en de zeer uitgebreide publiekscateraar Fabulous Festival Food.

Tot slot wil This Is Live Group de horeca veroveren. De eerste aftrap werd recentelijk gedaan met de opening van horecazaak Stadsoase de pop-up bar in Eindhoven.

Ruim 30 jaar ervaring
CEO Peter Sanders stapte in 1990 in Paaspop, dat al sinds 1974 bestaat. Op Peters eerste editie dat jaar kwamen 2.500 bezoekers af. Ter vergelijking: dit jaar waren het er ruim 100.000 (verdeeld over drie dagen). Daarna werd al vrij snel organisatiebureau Paaspop Events in het leven geroepen voor festivals als Speedfest, en voor concerten in het Klokgebouw en op het het Strijp S-terrein (Korn, Faithless, Bryan Adams, UB40, Madness, Volbeat).

Compagnon Joop Soree trad vervolgens zo’n tien jaar geleden toe, waarna Paaspop Events geruisloos over ging in Event Warehouse. Daarmee was de bedrijfsmatige schaalvergroting een feit en werden de inmiddels legendarische festivals WE ARE ELECTRIC, Ace Of Spades, ScumBash en HELLDORADO georganiseerd. Event Warehouse levert bovendien zijn diensten en expertise aan jaarlijks terugkerende festivals als Alcatraz Festival (BE), Pitchfork Music Festival Paris en Metropolis Festival Rotterdam.

In 2017 viel de blik op stagiair Jasper van de Wouw, in de ogen van Joop en Peter een groot talent. Ze besloten om Jasper al na week 2 van zijn stage een baan aan te bieden. Jasper organiseerde in die tijd zelf ook al de nodige events met compagnons Tom Box en Loyce Peijnenburg. Het duurde dan ook niet lang voordat ook Tom en Loyce hun aansluiting vonden op het kantoor in Schijndel. Echter: de drive bij de drie jonge honden om zelf ook te ondernemen was erg groot, waardoor Joop en Peter besloten om er dan een zeer bijzondere samenwerking van te maken: in 2019 werd de nieuwe organisatie One Of The Guys gestart. Vijf ondernemers die gezamenlijk een succes maakten van deze creatieve en snel groeiende organisatie. En dat succes bleef niet lang uit.

Maar toen kwam in maart 2020 de coronapandemie en ging alles op slot…

Terwijl de Nederlandse entertainmentbranche en live-sector gedurende deze twee jaar harde klappen kregen, bood deze periode Joop en Peter en de mannen van One Of The Guys juist vooral een uitgelezen gelegenheid om een nieuwe toekomstvisie te ontwikkelen, de bedrijfsstructuur aan te passen en om nieuwe initiatieven te ontplooien. Zo bundelden One Of The Guys en Event Warehouse bijvoorbeeld hun krachten met Bromios Event Crafters voor de organisatie van het prachtige festival WiSH Outdoor; werd Event Warehouse eigenaar van het internationaal gevierde festival Solar Weekend en nam een meerderheidsaandeel in Extrema Outdoor Belgium.

Ook werden intensieve partnerships opgezet met jonge organisatoren zoals het Brabantse SMÈRRIG en Bontgenoten. Jasper van de Wouw daarover: ‘’This Is Live biedt jonge organisatoren de kans om door te groeien op een professionele en verantwoorde manier. Onze organisatie heeft inmiddels zeven afdelingen: projectmanagement, food & beverage, horeca, productie, technische productie, marketing en finance. Waar het soms lastig is voor een beginnende organisatie om al deze facetten in huis te hebben, ondersteunen en faciliteren wij talentvolle organisaties juist. We hebben een soort talentenfabriek gebouwd bij ons op kantoor vol met event professionals die pas stoppen als ze er alles uitgehaald hebben’’.

‘’Het mooiste van alles? Het voelt eigenlijk alsof we pas nét begonnen zijn’’, laat Peter Sanders weten. De vijf compagnons zijn eerder dit jaar trotse eigenaar geworden van een nieuw kantoorpand in Schijndel. Het volledige interieur wordt nu ontworpen door gerenommeerd ontwerper Hans Kuijten. Het nieuwe kantoorpand krijgt naast een eigen auditorium, eetcafé en lounge, meer dan 70 werkplekken.

Paaspop | Solar Weekend | Extrema | WiSH Outdoor | Spoorpark LIVE
SMÈRRIG | Elektrum Festival | Bontgenoten | Paperclip Festival | Pop on Top Valkenburg
Jungle Weekender | Revolution Calling | Tributeland | Stadsoase
Het Zomertheater | Elsom Open Air | Qmusic The Party FOUT
Alle Remmen Los Inschuur | Roadshow | Joe Locker | Fabulous Festivals
+ 25 more extensive brands!

ONLINE
Website https://thisislive.group/
Facebook https://www.facebook.com/oneoftheguys.events/
Instagram https://www.instagram.com/oneoftheguys.events/