Op 7, 8 en 9 april zullen DGTL-fans uit Nederland, Europa en daarbuiten neerstrijken op het industriële terrein van de NDSM-werf voor weer een nieuwe editie van DGTL festival. Tijdens deze tiende editie kunnen bezoekers genieten van acht podia, waaronder de kenmerkende NDSM Kraan, boordevol met ‘s werelds beste elektronische muzikale talenten. Nu de volledige line-up is onthuld en de Early Bird-tickets zijn uitverkocht, is de race begonnen om nog deel uit te kunnen maken van deze bijzondere nieuwe editie.

DGTL beloofde, met de eerste aankondiging in november, terug te zullen komen met één van de meest explosieve line-ups tot nu toe. Met de bekendmaking van de namen vandaag, lijkt DGTL die belofte te hebben ingelost. Van gevestigde namen tot groot opkomend talent van een nieuwe generatie, waarbij ook enkele van de meest gewaardeerde talenten uit Nederland dit jaar op het affiche staan.

Deze nieuwe line-up onderstreept zowel in de breedte als diepte DGTL’s inzet voor diversiteit en inclusiviteit. “Deze representatie en onze rol hierin is belangrijk”, zegt Ellen Evers, festivaldirecteur van DGTL. “We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat onze line-up een zo groot mogelijk spectrum van communities binnen de dance cultuur vertegenwoordigt. Het is voor ons een kans om te laten zien wat oprechte inzet voor diversiteit en inclusiviteit kan opleveren, en een platform te bieden aan een aantal veelbelovende artiesten. 

Op vrijdagavond zal de Britse producer tevens Grammy-winnaar mura masa zijn langverwachte debuut maken op DGTL festival. Met The Blessed Madonna, Passion Deez en TAAHLIAH & I. Jordan die hem zullen vergezellen op de opening night, belooft dit een sterke aftrap op de NDSM te worden. 

De zaterdag maakt plaats voor grote namen als Camelphat, Jayda G, Ela Minus (LIVE), Folamour, Honey Dijon, DJ Seinfeld, VTSS en Satori (LIVE), voordat Denis Sulta, Danilo Plessow, Bambounou en Kamma & Masalo de diepere, donkere afterparty-uren ingaan. Op zondag vindt overdag een van de grootste trekkers van het hele weekend plaats; namelijk de Eris Drew b2b Octo Octa-set. 

De zondag biedt ook performances van Moderat, The Martinez Brothers, Hot Since 82, Monolink (LIVE), Paula Temple, SHERELLE & Special Request, Valentina Luz, Coloray (LIVE), Black Cadmium en Bonobo. En later op de avond zullen Octo Octa, Benny Rodrigues, Dr. Rubinstein en Sedef Adasi in de programmering op zondag DGTL tot een explosief einde brengen.

Duurzaamheid & Verantwoordelijkheid

In 2022 bereikte DGTL een belangrijke mijlpaal en werd het het eerste circulaire dancefestival ter wereld. In 2023 zal het duurzaamheidsteam van DGTL werken aan een nieuw doel: DGTL positioneren als een progressief festival dat verder gaat dan alleen circulair. DGTL zal in samenwerking met de gemeente Amsterdam werken met het Donut-economie model.

De afgelopen jaren is DGTL bezig geweest om de uitstoot van het festival naar 0 te krijgen door middel van circulaire systemen. Nu zet zij een volgende stap door bezoekers te vragen verantwoordelijkheid te nemen voor de uitstoot van hun reisbewegingen. Het doel is om ook de laatste uitstoot van de bezoeker terug te dringen.

Iedereen moet altijd welkom zijn en zich welkom voelen bij DGTL. Het DGTL-team streeft ernaar inclusief te zijn voor elk gender, ras/etnische afkomst, seksuele geaardheid, genderidentiteit of -expressie, culturele achtergrond, religieuze overtuiging, leeftijd, fysieke of mentale capaciteiten. In 2022 begon DGTL haar reis met het verkennen van de concepten van veilige ruimtes (safe spaces) en festival ethiek met het DGTL Safe(r) Project. Voor de editie van dit jaar zal DGTL verder op die reis voortborduren.

LINE-UP:

Vrijdag 7 april, 22:00 – 05:00 (Opening Night)

THE BLESSED MADONNA, MURA MASA, PASSION DEEZ, TAAHLIAH & I. JORDAN

Zaterdag 8 april, 12:00 – 23:00

AGAR AGAR, ANETHA, ATTENTION DEFICIT DISORDER (AND & DASHA RUSH LIVE), BAMBOUNOU, CAMELPHAT, CARISTA, CINCITY, COLIN BENDERS (LIVE), COLYN, DJ SEINFELD, DOUDOU MD, ELA MINUS (LIVE), EVAN BAGGS, FKA.M4A, FOLAMOUR, HONEY DIJON, INEFFEKT, JAN BLOMQVIST (LIVE), JAYDA G, LOGIC1000, LOLA HARO, MONA YIM (DJ SET), NALA BROWN, OGAZÓN, OLYMPE, PARALLELLE (LIVE), ROSS FROM FRIENDS (LIVE), SALOME, SAMUEL DEEP, SANSIBAR, SATORI (LIVE), SOFT BREAK, SPEKKI WEBU, STEAM DOWN, SWEELY (LIVE), TSEPO, VERITY, VTSS, VUUR

Zaterdag 8 april, 23:00 – 05:00

BAMBOUNOU, DANILO PLESSOW (MCDE), DENIS SULTA, KAMMA & MASALO

Zondag 9 april, 12:00 – 23:00

AKUA, ALBERTA BALSAM (LIVE), BLACK CADMIUM, BONOBO, BUDINO, CERA KHIN, CHARLOTTE ADIGÉRY & BOLIS PUPUL, CHARMAINE, CHRIS STUSSY, COLORAY (LIVE), DJ MELL G, ELIAS MAZIAN, ERIS DREW & OCTO OCTA, EZRI JADE, HENRIK SCHWARZ (LIVE), HOT SINCE 82, HUNEE, ISABELLA, JENSEN INTERCEPTOR, JOËLLA JACKSON, KLANGKUENSTLER, MARIE MONTEXIER, MAX COOPER (LIVE AV), MODERAT, MONOLINK (LIVE), NAONE, NELLY, NGONI EGAN, NOUMÉ, PAULA TEMPLE, PHILOU LOUZOLO, SHERELLE & SPECIAL REQUEST, SOICHI TERADA (LIVE), SUZE IJÓ, TAMMO HESSELINK, THE MARTINEZ BROTHERS, TOMAN, VALENTINA LUZ, VLADIMIR DUBYSHKIN, ZOHAR

Zondag 9 april, 23:00 – 5:00

BENNY RODRIGUES, DR. RUBINSTEIN, OCTO OCTA, SEDEF ADASI

Koop HIER je tickets.

DGTL Amsterdam 2023

7, 8, 9 april 2023, NDSM-werf, Amsterdam

Voor meer informatie ga naar www.dgtl.nl 

TICKETS

INSTAGRAM

TIKTOK