Het legendarische trance merk van Armin van Buuren ‘A State of Trance’ vierde afgelopen weekend haar 20-jarige jubileum in de Jaarbeurs in Utrecht. Wat ooit begon als een onschuldige radioshow is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende dance merken ter wereld. Tijdens het ‘Celebration Weekend’ werd de mijlpaal van de duizendste radiouitzending gevierd, samen met maar liefst 55.000 bezoekers uit 95 verschillende landen.

Na drie jaar uitstellen, kon afgelopen weekend eindelijk het Celebration Weekend doorgang vinden. Om de mijlpaal van de duizendste radiouitzending te vieren is er uitgepakt met maar liefst 5 podia, betraden meer dan 40 artiesten het podium en maakte de organisatie indruk met een on-Nederlandse productie. Van Buuren draaide op de vrijdag een zes uur durende solo dj-set en ook zaterdag stond hij weer op het podium. Naast Van Buuren traden ook artiesten als Ferry Corsten, Cosmic Gate, ARTBAT, Vini Vici en Enrico Sangiuliano op. Een bijzonder onderdeel van de productie was de secret stage, gesponsord door Heineken Silver, waar onder meer Armin van Buuren, Ferry Corsten en NWYR (alias W&W) optraden.

A State of Trance (ASOT) begon als het wekelijkse radioprogramma van Armin van Buuren. Wekelijks uitgezonden naar meer dan 41 miljoen luisteraars in 84 verschillende landen vanuit de op maat gemaakte radiostudio in Amsterdam, is Armin van Buuren’s A State Of Trance radioshow het epicentrum van trancemuziek. Sinds de 500e radio-aflevering van A State of Trance vierde de show zijn jaarlijkse verjaardag met meer dan 100 evenementen op 5 continenten. Met wereldwijd miljoenen bezoekers is ASOT het toonaangevende trance-evenement ter wereld geworden. Het jaarlijkse evenement in Nederland, georganiseerd door event organisator ALDA, brengt mensen uit 95 landen bij elkaar en is het grootste trance-evenement ter wereld.

Ter viering van het twintig-jarig bestaan van A State of Trance is er tot 10 april een expositie te zien in het Our House Museum in Amsterdam. De expositie is door Armin van Buuren zelf gecureerd, in samenwerking met Our House Museum en ALDA. Bezoekers worden meegenomen op reis, van de beginjaren van A State of Trance tot nu, door middel van o.a. show memorabilia, interactieve installaties en beeldmateriaal van voorgaande evenementen.

Je kan vanaf nu pre-registreren voor A State of Trance 2024 via deze link.

De ‘20 Years of A State of Trance’ expositie in het Our House Museum loopt nog tot 10 april 2023, kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via deze link.