De Rotterdamse DJ en producer Eelke Kleijn bestormt de Nederlandse charts met de officiële Joris Voorn remix van de wereldhit ‘Transmission’ en brengt vandaag de langverwachte videoclip uit. Om fans de kans te geven het nummer live te ervaren, kondigt hij vandaag zijn eigen clubtour aan. Van april tot en met juni vult hij clubs in Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Scheveningen, Tilburg en Groningen met zijn kenmerkende melodic techno en deephouse sounds. Een show in zijn eigen Rotterdam staat natuurlijk ook op de planning.

Het is alweer even geleden dat fans Eelke Kleijn live aan het werk hebben kunnen zien in Nederland, maar met zijn tour aankondiging komt hier na een lange tijd weer verandering in. Zijn clubtour start op 8 april in de Utrechtse club Basis, aan de historische Oude Gracht in de binnenstad. Twee dagen later is hij te zien bij de legendarische Audio Obscura Easter Weekender in De Loft van de A’DAM Toren. In het zuiden van het land vervolgt hij op 19 mei zijn clubtour in Complex in Maastricht en op 27 mei staat hij in Colorado Charlie in Scheveningen. Club Smederij in Tilburg is op 9 juni aan de beurt en hij sluit zijn clubtour af in Toffler, in het bruisende hart van zijn thuishaven Rotterdam.

In de afgelopen jaren heeft Eelke Kleijn een fenomenale live-reputatie opgebouwd. Eerder was hij in Nederland te zien met befaamde sets op onder anderen Thuishaven Zomer in Amsterdam en op Woodstock Bloemendaal, waar hij zijn publiek urenlang in extase bracht. Naast de zojuist aangekondigde shows van zijn eigen clubtour, is hij aankomende zomer ook nog te bewonderen op het Free Your Mind Festival in Arnhem, zijn eigen DAYS like NIGHTS show op Woodstock in Bloemendaal en op het Belgische Extrema Outdoor en Tomorrowland.

Of het nu op de radio of op de dansvloer is, de Joris Voorn remix van Eelke Kleijn’s ‘Transmission’ wordt overal gedraaid en bestormt de top 40 chart. Ook stond de track twee weken lang op #1 in de Shazam Nederland chart, werd gekozen tot Track of the Week door SLAM! Mixmarathon en was ook Radio 538’s Dance Smash. Vandaag wordt de futuristische videoclip uitgebracht, die geregisseerd is door content creators Zintuig Studio. Zij maakten eerder al videoclips voor rapper Sjaak, waaronder ‘Trompetisto’, waarmee zij een nominatie voor beste videoclip bij de Edisons in de wacht sleepten.

Tien jaar geleden was Eelke voor het eerst in de Nederlandse Top 40 te vinden met de top 10-hit ‘Ein Tag Am Strand’, maar ook ‘Mistakes I’ve Made’ bereikte de Top 40 hitlijst. Met de notering voor ’Transmission’ slaat hij twee vliegen in één klap, want niet alleen markeert deze instrumentale housetrack zijn comeback in de belangrijkste Nederlandse hitlijst, het is ook nog eens de allereerste hitnotering voor zijn zeer gewaardeerde collega Joris Voorn.

Tickets voor alle shows zijn vanaf nu verkrijgbaar via deze link.

CONNECT W/ Eelke Kleijn
Instagram | Facebook | Twitter | Soundcloud | YouTube