Maykel Piron, de ceo en medeoprichter van de Nederlandse platenmaatschappij Armada Music, heeft een Industry Achievement award in ontvangst mogen nemen bij de Electronic Dance Music Awards (EDMA’s), die afgelopen vrijdag plaatsvonden tijdens Miami Music Week. De prijs werd overhandigd door niemand minder dan labelmedeoprichter, goede vriend en wereldbekende dj Armin van Buuren na diens half uur durende set tijdens de prijsuitreiking in Fontainebleau in Miami Beach.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de muziekindustrie is Maykel Piron de drijvende kracht achter het succes en de aanhoudende groei van Armada Music sinds het label in 2003 werd opgericht. Onder zijn leiding groeide Armada Music uit van een klein label tot een internationaal geprezen independent in de dancemuziekwereld met kantoren in Amsterdam, New York en Londen, en meer dan honderd werknemers. Momenteel vertegenwoordigt het label (het werk van) grote dance-artiesten als Armin van Buuren, ARTY, Audien, Brando, Cat Dealers, D.O.D, Ferry Corsten, Jan Blomqvist, Loud Luxury en Tensnake.

“Het is een enorme eer om door de EDMA’s erkend te worden, zeker in de aanloop naar Armada Musics twintigste verjaardag”, zegt Maykel Piron. “Het is een speciale mijlpaal voor mij, en ik ben trots dat ik deze prestatie met zoveel gewaardeerde artiesten en collega’s kan delen. Ik werk dag in dag uit met het best mogelijke team, dus ik draag deze prijs op aan iedereen bij Armada Music en mijn zakenpartners, Armin en David, voor hun geloof in mij. Ook wil ik graag Sean van de EDMA’s bedanken voor de mogelijkheid om terug te blikken op een prachtige carrière tot dusver.”

De resultaten van de EDMA’s van dit jaar weerspiegelen de status en wereldwijde invloed van Armada Music op de dancemuziekscene; maar liefst negen nominaties en drie prijzen werden in de wacht gesleept door tracks, artiesten of radioshows die aan het label gelieerd zijn. Het Canadese duo Loud Luxury, wiens debuut single op Armada Music – ‘Body’ feat. Brando – onlangs de miljard streams op Spotify passeerde, won de prijs voor Best Dance / Electro Pop Song met ‘These Nights’ feat. Kiddo, terwijl Armin van Buuren een dubbelslag maakte met Music Video Of The Year (voor ‘One More Time’ feat. Maia Wright) en Best Radio Show (voor A State of Trance).