Met ruim 100 acts is de line-up voor Solar Weekend 2023 compleet! Vandaag kondigt het festival zijn line-up aan. Onder meer The Opposites, Klangkuenstler, Nico Moreno, De Jeugd van Tegenwoordig, Son Mieux en Sunnery James & Ryan Marciano reizen deze zomer af naar het Roermondse festival. Solars ‘eigen’ FeestDJRuud host wederom zijn eigen podium ‘De Festatie’, bomvol legendes, Limburgse helden en méér.

Op de Mainstage van Solar komen alle genres van het totale festival samen. Zo is er voor het eerst in tien jaar weer een show van The Opposites te zien op het festival, maar zorgt ook De Jeugd van Tegenwoordig voor een dikke toef hiphop. Meezingen doet het Solar-publiek met hitmachine Antoon, terwijl Sunnery James & Ryan Marciano de eerste house act is die het hoofdpodium afsluit op zondag. Liefhebbers van dansbare pop met een vleugje disco staan goed bij Son Mieux.

Techno- en house programmering dikker en harder dan ooit

De technoliefhebber mag een tandje bijzetten dit jaar om de DJs in de Techno Tent bij te kunnen houden. Het programma van deze area is dikker en harder dan ooit. Op de line-up staan onder meer giganten zoals 999999999  (spreek uit: 9 times 9), Klangkuenstler, Nico Moreno en Trym. Maar ook de House of House mag er wezen dit jaar. Natuurlijk komt publieksfavoriet La Fuente terug, maar ook wordt 20 jaar Housequake gevierd. Met Bassjackers en Tony Junior wordt het ook op de House of House harder knallen dan ooit tevoren.

Roermoney Beachclub en De Festatie

Liefhebbers van all things hiphop en urban dansen weer bij de Roermoney Beachclub, bovenop de terp en mét prachtig uitzicht over De Maasplassen. Uitgenodigd zijn onder meer Jonna Fraser, Poke, Bokoesam, WaxFiend en Idaly.

Natuurlijk óók van de partij op Solar Weekend 2023: kind van het festival FeestDJRuud. Net zoals vorig jaar met zijn eigen area De Festatie. Verwacht – naast een gigantische dosis feest, humor en onzin – ook een fantastisch programma. Bubbling met De Schuurman, populaire meme-techno met Gladde Paling en Vieze Asbak en Limburgse helden én legendes zoals Moksi, John Tana en – uiteraard – FeestDJRuud himself.

Feest start op de camping

Ook dit jaar start het feest al op de camping van Solar, sinds jaar en dag een festival op zich. Waar de donderdag focust op creativiteit en verschillende activiteiten, barst het muzikale geweld los op vrijdagmiddag met Otto Wunderbar, Lampegastuh, Buren van de Brandweer, zorgvuldig afgetopt door Dikke Baap.

Op korte termijn wordt het creatieve programma van Solar bekendgemaakt. Met tal van hostings, prachtige creaties, melige spellen en méér. Allemaal met het thema ‘WILD LIFE’ als kapstok, waarmee Solar haar creatieven uitdaagt om daar een eigen interpretatie aan te geven.

Solar Weekend 2023 vindt plaats van 3 tot en met 6 augustus aan De Maasplassen in Roermond. Vorig jaar verkocht het festival sneller dan ooit tevoren uit en ook dit jaar is dat de verwachting. Tickets voor Solar Weekend zijn te koop via www.solarweekend.com.

Bekijk de bevestigde namen hieronder:

BILLING

999999999 / AIROD / ANTOON / BASSJACKERS / BILAL WAHIB & LOS TIGRES

BOKOESAM / BROEDERLIEFDE & BAND / BUREN VAN DE BRANDWEER / CELLINI / CHUCKIE

CINCITY B2B WES LEE / DANA MONTANA / DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

DE SCHUURMAN / DIKKE BAAP / FEESTDJRUUD / FS GREEN / GLADDE PALING & VIEZE ASBAK

GOTU JIM / HOUSEQUAKE / IDALY / JAN VERCAUTEREN / JENGI

JOHN TANA / JONNA FRASER / JOOST / JOYHAUSER / JP / KLANGKUENSTLER

KLEINE JOHN & CHAVANTÉ / LA FUENTE / MOKSI / MR. BELT & WEZOL / NICO MORENO

OTTO WUNDERBAR / POKE / SHLØMO / SNTS / SOLAR SOUNDSYSTEM / SON MIEUX

SUNNERY JAMES & RYAN MARCIANO / THE OPPOSITES / TONY JUNIOR / TRYM / WAXFIEND

BAD GYALS CLUB / BENNY DISKO / BILLY THE KIT / BLAMES / BRENT NEW / CHAMOS / CHRIS SANE / CIJNTJE

D-OPSS & ISSAIRO /  DAVE LAMBERT / DAVE NUNES / DEEJAY ABSTRACT / DE HOFNAR / DELAFINO / DEVARSITY

DISCO TROPICANA DJ TEAM / DJ A$TMA / DJ FIASCO / DJ JE MOEDER

FAKE TITS / FAVELA SOM SISTEMA / FOUT-O-MAAT / FRIDAY NIGHTS / FUNKY FAMILIA / GRIZZLY

GULLIE / GUZ / JNM THE NAKED MC / KROEF / KRUZO / LA BUNGA / LAMPEGASTUH / MARHU

MC CLAUDIO / MC ROGA / MC VI / NEPPIE / NOME. / OSMAN BAS B2B FEURICH

RAYWELL & RON SIMPSON / ROBIN ROXETTE / ROGER BROUWN / SALSADDICTION

SAM BLANS / STV-VISUALS / STYN / SUNNY & ALAMAISON / THEODOR NABUURS / TOBIAS PRINS

TYRA TALISA / WEF / WEST & HILL / WHIPLASH / WINE SLOW DJ TEAM / ZANGER BAS