Free Your Mind bestaat twintig jaar en wie jarig is, trakteert. De festivalorganisatie haalt daarom de Duitse techno-dj Boris Brejcha exclusief naar de Bavelse Berg in Breda voor een liveshow waarvoor hij in vijftig landen alleen de grootste locaties uitkiest. Vorig jaar was Brejcha al met een weergaloze dj-set te zien op Free Your Mind Festival. Zijn optreden in Breda wordt zijn grootste solo show ooit in Nederland.

Al bijna twintig jaar staat Boris Brejcha aan de top van de internationale techno scene. Hij bracht in 2006 zijn eerste tracks uit en stond datzelfde jaar nog voor het eerst op een groot festival, waarvoor hij helemaal naar Brazilië moest afreizen. Geïnspireerd door het bruisende Braziliaanse carnaval besloot hij een masker te dragen, die op de iconische Batman Boef ‘The Joker’ lijkt. Sindsdien tourt hij de hele wereld over. Boris Brechja’s uitzonderlijke verhaal en carrière zullen binnenkort in een exclusieve documentaire op schermen verschijnen. Naast alle live shows is Brejcha veel in zijn studio te vinden, zo werden de singles ‘Atomic Heart’ en ‘Level One’ al uitgebracht dit jaar. De muziek die Boris Brejcha maakt is zo authentiek dat het feitelijk een op zichzelf staand genre is; High-Tech Minimal.

In de afgelopen zeventien jaar was Boris Brejcha al op diverse Nederlandse festivals te zien, maar nooit eerder gaf hij een eigen exclusieve openluchtshow. Samen met partner Free Your Mind komt daar verandering in met Free Your Mind X Boris Brejcha (In Concert). Wie Brejcha eerder live heeft gezien weet dat het nu al een legendarische show belooft te worden, maar de Duitse techno guru komt niet alleen. De getalenteerde Deniz Bul en Moritz Hofbauer reizen met hem mee naar Breda voor dit exclusieve spektakel. Deniz Bul, een veelbelovende opkomende DJ en Producer en Moritz Hofbauer, lid van Brejcha’s FCKNG SERIOUS familie, worden als twee van de grote nieuwe sterren van de technowereld gezien.

Free Your Mind is inmiddels al twee decennia lang een zwaargewicht in de Nederlandse festivalscene en heeft in al die jaren een enorm scala aan talent ondersteunt. Menig raver beleefde zijn eerste festivalervaring op een van de voorgaande edities van Free Your Mind. Veel vooraanstaande technoartiesten hebben een bijzondere band met het festival opgebouwd en daarmee heeft Free Your Mind zijn sporen onmiskenbaar nagelaten in de scene. Nieuwkomers binnen de techno hebben altijd op veel steun kunnen rekenen van Free Your Mind, de organisatie streeft ernaar om de gevestigde helden naast de beste opkomende talenten neer te zetten.

Het jubileumjaar van Free Your Mind werd op Koningsdag op spectaculaire wijze afgetrapt. Met een gigantische show op vliegveld Breda, waar ruim 27.000 bezoekers getuigen waren van het grootste one-stage technofestival in de geschiedenis, met optredens van onder anderen Speedy J, Kiki Solvej en Stella Bossi. Dit jaar vindt de twintigste editie van Free Your Mind plaats op 3 en 4 juni in de Stadsblokken in Arnhem. Traditiegetrouw komen daar ook dit jaar weer de grootste namen uit de technoscene samen, met Reinier Zonneveld en Paul Kalkbrenner als headliners. Op 5 augustus keert Zonneveld terug naar Arnhem voor zijn eigen Karren Maar Festival, dat in samenwerking met Free Your Mind georganiseerd wordt.

Tickets voor Free Your Mind x Boris Brejcha (In Concert) zullen beschikbaar zijn op 11 mei om 18.00 uur via www.freeyourmindfestival.nl. Kaarten voor Phase 1 zullen te koop zijn voor 34,50 EUR en zullen 42,50 EUR kosten voor Phase 2.

CONNECT W/ FREE YOUR MIND FESTIVAL
Instagram | Facebook | Website | YouTube | TikTok | ​SoundCloud