Met nog slechts 3,5 week te gaan tot de 12e editie van VESTROCK (op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni a.s. in Hulst) is de definitieve line-up nu écht compleet dankzij nog een aantal mooie toevoegingen op de vijf podia die VESTROCK dit jaar rijk is, waaronder op het gloednieuwe (5e) podium Dansorgel By Nocto met een mooi dance-programma. 

LINE-UP VESTROCK NU DEFINITIEF DANKZIJ TOEVOEGING NIEUWE NAMEN 

VESTROCK telt dit jaar vijf podia, waaronder het gloednieuwe vijfde podium Dansorgel By Nocto waar vooral dance-liefhebbers zich uit kunnen leven. Op het mooist gelegen festival van Nederland (namelijk op een prachtig groen eiland aan de stadsgracht van de pittoreske middeleeuwse vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen) zullen begin juni de volgende (inter)nationale top acts te zien zijn: 

The ProdigyScooterFranz Ferdinand

Life Of Agony • Antoon • Joost • S10 • Maan • Feuerengel • My Baby • Herman Brusselmans

Merol • Intergalactic Lovers • STAKE • Personal Trainer • Blaas Of Glory •  Prins S & De Geit • Michel De Hey • Ist Ist • Robin Kester • Gladde Paling

The Howl & The Hum • Wodan Boys • Life • Lavengro • Diskopunk • TVAM • Modern Love • Headshrinkers • Bob Uit Zuid • !Pendejo! • The Native • Cardboard • Cronin • Doctor Millar • Jake Whiskin • Indigo Pastel • Gin & Juice • Xeno • Alta Luna • Karim Soliman • Rosann • Caiva • Vunzige Deuntjes Soundsystem • Vera Grace • Newton B2B BULC • Jrd • twee VESTROCK Rally winnaars DJurre (EDM dj openingsact in De Kapel op vrijdag 2 juni) en garage rockers Desmond Dandies (openingsact hoofdpodium op vrijdag 2 juni). 

Line-up vervolg:

VESTROCK UNIVERSITY (= Silent Stage): Herman Brusselmans, prof Ruben Verborgh, prof Nathalie Michels, prof Ernst Koster, en Bieryoga. Stand up comedy met Arie Koomen, Bas Birker, Tim Hartog en Mark Waumans. Inhoudelijk programma staat verder onderaan dit persbericht. 

DANSORGEL BY NOCTO (nieuw 5e podium) met dj’s van Superdisco, Annabel en Club Vibes in Rotterdam: Doris Bae, DJ Quinna, DJ Lenny, DJ Leroy Joy, Panchi Soundsystem en Don de Baron.

Het volledige affiche staat hier: https://www.vestrock.nl/line-up

MÉÉR NIEUWS: THE PRODIGY EERT KEITH FLINT OP SPECTACULAIRE WIJZE; INTERACTIEVE KUNST EN PROFESSOREN OP VESTROCK; TERUGKEER VAN SILENT DISCO IN DE SILENT STAGE

*The Prodigy eert Keith Flint met spectaculaire lasershow **

Dat The Prodigy terug is na het dramatische verlies van frontman Keith Flint zal niemand ontgaan zijn. Op VESTROCK zal de Britse rave-rock legende de vroegtijdig overleden zanger, danser en uithangbord een spectaculair eerbetoon geven middels een even unieke als bijzondere lasershow die de charismatische zanger er weer voor even bij laat zijn. 

** VESTROCK telt vijf podia met toevoeging van nieuw podium Dansorgel By Nocto **

*Main Stage (hoofdpodium): alle grote (inter)nationale namen.

*Tent (tweede podium): avontuurlijke en getalenteerde acts.

*Silent Stage (theater, comedy, VESTROCK University en ‘s avonds Silent Disco met dj’s/dance acts): dit jaar keert op veler verzoek de populaire Silent Disco terug met dj’s Vunzige Deuntjes Soundsystem, JRD, Vera Grace, Newton B2B BULC, Caiva en Karim Soliman die een mooie aanvulling bieden op de andere dancenamen zoals Michel de Hey, Scooter, The Prodigy, Gladde Paling, en de dj’s op Dansorgel by Nocto.

Net als voorgaande jaren biedt de Silent Stage weer een interessant en inspirerend onderwijsprogramma:  VESTROCK University. Hier kunnen zo’n 200 bezoekers via draadloze koptelefoons luisteren naar lezingen van inspirerende sprekers (opgezet in samenwerking met de Universiteit Gent); op een laagdrempelige en boeiende manier colleges volgen; en vragen stellen aan experts waarmee ze normaal niet zo snel in contact komen. Evenals voorgaande jaren zal een pedel de tijd bijhouden met een ‘Hora Est’. 

VESTROCK University programma:

Herman Brusselmans: De oppergod van de Vlaamse letterkunde

– Prof Nathalie Michels: Waarom word je ongelukkig van chips en chocola?

– Prof Ernst Koster: Hoe constructief is piekeren? Don’t Worry, Be Happy is niet zo eenvoudig.

– Prof Ruben Verborgh: Webdata

Bieryoga: een wereldwijde trend en nu ook op VESTROCK. Combineer de plezierige uitwerking van bier met de ontspanning van yoga.

*Dansorgel By Nocto (NIEUW!) met dj’s van Superdisco, Annabel en Club Vibes in Rotterdam: Doris Bae, DJ Quinna, DJ Lenny, DJ Leroy Joy, Panchi Soundsystem en Don de Baron.

*De Kapel: nieuw en nog onontdekt talent/de headliners van de toekomst.

** Kunst op VESTROCK 2023 **

Team-ArtWork is de kunstexpositie van VESTROCK 2023. Samen met kunstenaar en galeriehouder Dennie Boxem maken bezoekers (en andere aanwezigen) op VESTROCK een kunstwerk tijdens het festival, met VESTROCK als thema, heel zichtbaar op de wei (bij de ingang). Iedereen kan deelnemen, onder begeleiding van Dennie. Het kunstwerk blijft zichtbaar op VESTROCK. http://dennieboxem.com/art/team-artworks/

VESTROCK TICKET INFO (84% VERKOCHT)

De ticketverkoop is in volle gang via www.vestrock.nl/tickets. Inmiddels is ruim 84% van de tickets verkocht; vooral de combitickets gaan extra hard dit jaar. 

Vrijdag: €69,-

Zaterdag: €69,-

Combi vrijdag & zaterdag: €125,-

Camping weekend €15,-

Friends & Family tickets (per 5 stuks 5 halen=4betalen)

18- tickets (voor mensen tot 18 jaar) zijn verkrijgbaar met 20% korting!

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang (excl. servicekosten) maar hebben wel een ticket nodig.

VESTROCK: TWEE ZOMERSE DAGEN OP EEN PRACHTIGE LOCATIE

Het intieme tweedaagse zomerfestival VESTROCK is zeer centraal gelegen op een prachtige locatie, en is goed bereikbaar voor zowel Nederlanders als voor Belgen. Dit jaarlijks populairder wordende evenement biedt een weekend weg met exclusieve live optredens van rock-, pop- en dance acts op diverse locaties. Daarnaast is er altijd een bourgondisch aanbod aan eten en drinken, waaronder het eigen gebrouwen VESTROCK BLOND.

VESTROCK: KORTE HISTORIE

Wat in 2010 begon als een kleinschalig eendaags evenement op twee podia (met Dr. Lektroluv als headliner) voor 2500 muziekliefhebbers groeide uit tot een van de meest ambitieuze festivals van de lage landen. Behalve muziek biedt VESTROCK ook kunst, theater en zijn er boeiende gasten op de VESTROCK University. Vorig jaar bood het intieme driedaagse zomerse festival ruim 30.000 bezoekers een ijzersterk programma met zo’n 65 acts op 6 podia en area’s – o.a. Editors, Martin Solveig, Within Temptation, Wolfmother, Suzan & Freek, Snelle & De Lieve Jongens Band, The Darkness, Frenna Deluxe, Goldband, De Likt, Lucas & Steve, Gavin James, Nada Surf, JB Meijers & Band, Paul Elstak, Son Mieux, Starsailor en Sylvie Kreusch.

Voorgaande jaren trokken onder meer de volgende (inter)nationale grote namen naar Hulst: Limp Bizkit, Biffy Clyro, Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, White Lies, NERVO, Anouk, DI-RECT, Triggerfinger, Danny Vera, Davina Michelle, Bizzey, Tom Odell, Therapy?, Millionaire, Carice van Houten, Racoon, The Common Linnets, Jett Rebel, Maxi Jazz (Faithless), Kensington, Herman Brusselmans, De Staat, K’s Choice, Frans Bauer, Douwe Bob, Typhoon, Modestep, The Boxer Rebellion, Ronnie Flex, Hans Klok, White Lies, Jan Smit, Heideroosjes, Freek Vonk, Nick & Simon, Kamagurka, De Jeugd Van Tegenwoordig, Andre Kuipers, Goose, Broederliefde, Blaudzun, Kraantje Pappie, Midas Dekkers, Kosheen, Guido Weijers e.v.a.

ONLINE

Volg de VESTROCK website en social media (Instagram, Facebook) voor alle gedetailleerde festivalinfo.

Website: https://www.VESTROCK.nl

Facebook: https://www.facebook.com/VESTROCK

Facebook event: https://www.facebook.com/events/381330600634021

Instagram: https://www.instagram.com/VESTROCK/