De line-up van Festival De Achtertuin is bekend! Op zaterdag 15 juli 2023 wordt Outdoor Valley Bergschenhoek omgetoverd tot een surrealistische beleving waarin bezoekers kunnen dansen, verdwalen en zichzelf kunnen verwonderen in de wilde weide. Met mooie headliners zoals Mees Salomé, Benny Rodrigues, Olivier Weiter, Sandrien en Secret Cinema is de line-up compleet.

Line up

Tijdens de eerste line-up aankondiging waren o.a. Benny Rodrigues, Olivier Weiter en Mees Salomé al aangekondigd. Nu schitteren ook Sandrien, Secret Cinema en Hollt (live) op de poster. Het festival biedt een diversiteit aan muziekstijlen met house tunes bij de Vogelnest stage, betoverende progressive house in de Magische Tuinhut en disco- en retro-deuntjes bij de Vinextuin stage. Het Rotterdamse label Sekora host dit jaar de Tipi Stage met o.a. Deeparture en Huminal.

Beleving, kunst en op safari

Festival De Achtertuin is meer dan alleen muziek. Bezoekers kunnen zichzelf verliezen in de groene en avontuurlijke oase omringd door water, tuinhuisjes, tipi’s en vuur plaatsjes, waar kunst en beleving samenkomen. Het festival biedt een safari, live performances, ludieke spellen en heerlijke massages. Ook dit jaar is er weer een zoektocht naar toegang tot de secret stage, verzorgd door 50:HERTZ.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Festival De Achtertuin. Er worden uitsluitend vegetarische gerechten geserveerd in de foodtrucks, herbruikbare drinkbekers en biologisch afbreekbaar servies gebruikt en afval wordt geminimaliseerd, gescheiden en gerecycled. Het festival minimaliseert stroomgebruik en voor de opwekking maakt het gebruik van zonnepanelen en groene stroom. Ook worden de podia en decoratie hergebruikt en zijn deze ook gemaakt van hergebruikte materialen.

Sekora en Trees for All

De Tipi stage wordt dit jaar gehost door Sekora, platenlabel opgericht door Wesley Verheij (UOAK), die zich inzet voor duurzaamheid als dj. Als natuurliefhebber brengt hij elektronische muziek en natuur bij elkaar. Voor elke release plant hij twee bomen bij Trees for All. Het hosten van een stage op Festival De Achtertuin is daarom een logische stap voor Wesley en Sekora: “Het is een kans om te laten zien dat duurzaamheid en elektronische muziek hand in hand gaan. Hierin vinden De Achtertuin en Sekora elkaar. Er wordt echt nagedacht over duurzaamheid: het festival vindt plaats op bestaand terrein. Een klimwand en outdoorpark worden omgetoverd tot podium. Ze kijken dus echt wat ze met bestaande materialen kunnen doen in plaats van alles nieuw te bouwen”. 

Van 250 naar 4000 man

Festival De Achtertuin is voor alle leeftijden en is gericht op alle muziekliefhebbers met een voorliefde voor creatieve festivals, waarin kunstinstallaties niet onderdoen voor de line-up. Het festival begon in 2020 door een afgeslankte corona editie met slechts 250 bezoekers. De in 2021 uitverkochte editie werd een dag voor de start van de opbouw gecanceld door nieuwe corona maatregelen. Ondanks de uitdagingen die De Achtertuin en andere festivals ondervonden, wist het festival te groeien en in 2022 verwelkomde het 2000 bezoekers. Dit jaar hoopt het festival het bezoekersaantal te verdubbelen naar 4000.

Ticketverkoop 

Tickets voor zaterdag 15 juli zijn nu verkrijgbaar via www.festivaldeachtertuin.nl. Wees er snel bij, want de ‘Tijdige Tureluurs’-tickets zijn bijna uitverkocht. Festival De Achtertuin is voor alle leeftijden en gericht op de bewuste muziekliefhebber met een voorliefde voor creatieve festivals, waarin kunstinstallaties niet onderdoen voor de line-up.