Met een spectaculair optreden in de nok van de Zalmhaventoren in Rotterdam kondigt Armin van Buuren de volgende editie van zijn wereldberoemde A State of Trance evenement aan. Na vele jaren in de Jaarbeurs in Utrecht te hebben plaatsgevonden verhuist het evenement volgend jaar naar Ahoy in Rotterdam. Vanwege de geplande afbraak van de grootste zaal van de Jaarbeurs is het niet meer mogelijk om A State of Trance in de huidige vorm te organiseren.

Armin van Buuren maakte het nieuws bekend in een speciale uitzending van A State of Trance Radio, volledig gewijd aan de verhuizing. De uitzending werd opgenomen samen met vaste radio partners Ferry Corsten en Ruben de Ronde op de 57e verdieping van de Zalmhaventoren in Rotterdam. De Zalmhaventoren is met 215 meter de hoogste woontoren van de Benelux.

“Utrecht is jarenlang een geweldige thuishaven geweest voor mijn A State of Trance-events in Nederland. We hebben daar allemaal ontzettend veel mooie herinneringen mogen maken; in 1993 ging ik zelf naar de Jaarbeurs voor mijn allereerste rave en ik hield daar ook al Armin Only-shows. Maar de grote iconische ruimte waar onze mainstage stond wordt helaas gesloopt, dus we konden niet anders dan een nieuw onderkomen zoeken. Ik ben trots om te kunnen vertellen dat A State of Trance verhuist van Utrecht naar… Rotterdam! Wij zien ontzettend veel mogelijkheden op deze nieuwe locatie en ik kan niet wachten om in Rotterdam verder aan de toekomst van A State of Trance te bouwen!”. Aldus Van Buuren over het nieuws.

DESTINATION
Tijdens de uitzending vanuit de Zalmhaventoren werd ook het thema van de aanstaande editie van A State of Trance, DESTINATION, onthuld. Met DESTINATION als nieuwe thema zet A State of Trance Rotterdam wereldwijd op de kaart als het epicentrum van A State of Trance. Verdeeld over 5 podia zullen meer dan 70 artiesten hun opwachting maken. De vijf verschillende podia geven ruimte voor A State of Trance om te experimenteren met subgenres binnen de dance naast de klassieke programmering die inmiddels verwacht kan worden op het evenement.

In aanvulling op het bekende nachtprogramma van A State of Trance zullen er gedurende het weekend verschillende randactiviteiten worden georganiseerd in Rotterdam. Denk aan demo sessies, masterclasses, panels, pre-parties en Q&A’s met artiesten. Het tijdelijke A State of Trance Hotel zal de hotspot van het weekend zijn. De combinatie van het A State of Trance Hotel, de dagactiviteiten en de nachtprogrammering maken samen een unieke beleving voor liefhebbers van elektronische muziek. Allan Hardenberg, CEO en mede-oprichter van ALDA, het evenementenbureau achter A State of Trance is enthousiast over de samenwerking met Rotterdam. “De goede samenwerking met de stad Rotterdam is een geweldige kans om het A State of Trance merk nog verder uit te bouwen en de ervaring voor de bezoeker naar een nog hoger niveau te brengen. We horen vaak van fans dat ze graag een nog bredere A State of Trance ervaring willen, daar gaan we volgend jaar dus echt inzetten met de toevoeging van het dagprogramma en het A State of Trance Hotel.

Rotterdam
De komst van A State of Trance is ook een belangrijk moment voor de stad Rotterdam. “We zijn supertrots om A State of Trance te verwelkomen in onze stad. Vanwege de lange historie van Rotterdam op het gebied van elektronische muziek past dit festival heel goed bij het DNA van de stad. Met de internationale aantrekkingskracht van A State of Trance voegen we een prachtig merk toe aan het totale evenementenaanbod van Rotterdam.”. De verhuizing naar Ahoy Rotterdam na de Jaarbeurs is ook voor de nieuwe locatie een spannende nieuwe uitdaging. “Met de uitbreiding heeft Rotterdam Ahoy zich de afgelopen jaren al bewezen als een perfecte locatie voor grote evenementen en indoor festivals. We zijn dan ook ontzettend trots en blij om A State of Trance te mogen verwelkomen; een fantastische aanvulling op onze programmering. Met A State of Trance voegen we een genre toe wat we in Rotterdam niet kennen op deze schaal. Het internationale karakter van een van de grootste indoor festivals in deze stijl past perfect bij een stad als Rotterdam”, aldus Jolanda Jansen, CEO van Rotterdam Ahoy.

A State of Trance
Ahoy, Rotterdam
23 + 24 februari 2024
22:00 – 06:00

Ticket informatie
Het is sinds de aankondiging mogelijk om in te schrijven voor de kaartverkoop via astateoftrance.com/register. Voor geregistreerden start de verkoop van weekendtickets en hotel pakketten op 28 juni om 19:00 via de website, ticketprijzen beginnen bij €69,00. De reguliere kaartverkoop start een uur later om 20:00.

Voordat de reguliere kaartverkoop begint is het vanaf 26 juni om 19:00 al mogelijk om de ultieme A State of Trance Hotel Experience te bemachtigen, inclusief overnachting in het A State of Trance Hotel en weekendtickets. Voor geregistreerden start de verkoop van de ultieme A State of Trance Hotel Experience op 26 juni om 19:00 via astateoftrance.com/register, ticketprijzen beginnen bij €387,50. De reguliere kaartverkoop start een uur later om 20:00.