Voor vier dagen en nachten herrees het creatieve dorp dat Solar Weekend heet het voorbije weekend wederom aan De Maasplassen in Roermond. Honderden kunstenaars en creatievelingen bouwden de afgelopen weken aan het festival dat van donderdag tot en met zondag ontdekt mocht worden door de bezoekers. De vooraf voorspelde regen viel uiteindelijk mee en kon de pret niet drukken.

Vanavond om 19:00 uur start de Super Early Bird kaartverkoop voor Solar 2024, dat plaatsvindt van donderdag 1 tot en met zondag 4 augustus 2024 aan De Maasplassen in Roermond. In de schappen liggen enkel campingkaarten die flink in prijs verlaagd zijn. Daarmee zet Solar in op een trendbreuk ten opzichte van de alsmaar duurder wordende (ticket)prijzen.

Natuurlijk waren er het voorbije weekend knallende optredens van headliners te zien zoals The Opposites (na tien jaar terug op Solar), De Jeugd van Tegenwoordig, Sunnery James & Ryan Mariano, 999999999, Nico Moreno en méér. Maar voorop staat sinds jaar en dag de creativiteit van Solar Weekend. De missie dit jaar? De bezoeker nóg meer verrassen en laten verdwalen in een oase van creativiteit, kunst en komische activiteiten.

Neem bijvoorbeeld Het Middendorp. Hét creatieve epicentrum van Solar Weekend met als ultieme eyecatcher een reusachtige schildpad waar de bezoeker uiteindelijk – via enkele trappen en gangen – een secret deck aantrof, inclusief muziek en perfect zicht over het festival. Om het kunststuk heen was het een vrolijke wirwar aan kleurrijke en prachtige stages, spannende hostings, maffe spellen, marktkraampjes en méér.

Het weer
Vooraf hielden zowel organisatie als bezoekers hun hart vast vanwege de slechte weersvoorspellingen. Uiteindelijk bleek het mee te vallen. Met name de vrijdag en zaterdag waren zonnig en grotendeels droog. De zondag van het festival kende wat meer regenval, maar door goed te anticiperen met extra shelters, rijplaten en houtsnippers, bleef het terrein goed begaanbaar en werd er volop gefeest en gelachen, zoals dat alleen op Solar Weekend kan.

Super Early Bird
Vanavond – op dinsdag 8 augustus om 19:00 uur – start de Super Early Bird kaartverkoop voor de editie van volgend jaar. Het is voor de tweede keer dat de kaartverkoop twee dagen na het festival start. Vorig jaar verkochten deze Super Early Bird tickets binnen no-time uit. En ook dit jaar doet de bezoeker er goed aan om klaar te zitten, want tegen de tendens van duurdere prijzen in, verlaagt Solar Weekend de prijs van haar campingkaarten! Vier dagen festival inclusief camping kost slechts €130,- (exclusief servicekosten).

Wie volgend jaar voor drie dagen Solar inclusief camping gaat, betaalt €120,- (exclusief servicekosten). Dagkaarten voor Solar gaan later dit jaar in de verkoop. Deze goedkope campingkaarten zijn beperkt beschikbaar.

Solar Weekend 2024 vindt plaats van 1 tot en met 4 augustus aan De Maasplassen in Roermond. Kaarten voor het festival zijn te koop via www.solarweekend.com.