Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart 2024 neemt het iconische Britse tweetal Underworld twee dagen de Gashouder in Amsterdam over voor ‘Underworld Live At Gashouder’. De ticketverkoop voor beide data start op vrijdag 25 augustus om 12:00 via ticketmaster.nl.

Karl Hyde en Rick Smith spelen komend weekend nog als headliner in de iconische Alpha op Lowlands, maar begin 2024 keert het duo terug naar Nederland om twee dagen neer te strijken in de Gashouder in cultuurdorp Westergas. Underworld staat bekend om de innovatieve optredens waarin absolute klassiekers en nieuw werk een naadloos geheel vormen. Binnenkort maakt Underworld bekend wie de special guest wordt tijdens de concerten.

Over Underworld
Underworld is een absolute legende die eigenhandig de grenzen van elektronische muziek heeft verlegd. Het is een van de weinige acts die net zo makkelijk als headliner immense massa’s betovert op ‘s werelds grootste festivals als Coachella, Glastonbury of Lowlands, als dat hij thuis is in underground technoclubs, warehouse party’s, kunstgalerieën, theaters of bijzondere locaties zoals de tunnel onder het Rijksmuseum.

Na op steeds grotere schaal naam voor zichzelf gemaakt te hebben in de techno underground van de jaren ’90, explodeerde Underworld in 1996 met hun anthem ‘Born Slippy (Nuxx)’ naar de massa toen regisseur Danny Boyle het op hypnotiserende wijze in zijn film Trainspotting gebruikte. De track werd de soundtrack voor een generatie, terwijl Underworld in de decennia die volgden continu grenzen bleef verleggen. Karl Hyde en Rick Smith verkochten miljoenen albums en speelden voor ’s werelds grootste zalen, maar bleven ook de roots en de kunstwereld trouw door optredens en exposities in galeries of opvallende locaties. Nederland heeft hier altijd een belangrijke rol in gespeeld. Zo zette Underworld in 2019 bijvoorbeeld enerzijds het experimentele concept DRIFT neer in de Marktkantine én speelde zij de grootste Nederlandse show ooit in de Ziggo Dome. Met de shows in de Gashouder wordt er een nieuwe iconische locatie aan het zich continu uitbreidende Underworld-universum toegevoegd. De shows lopen vooruit op een nieuwe Underworld-album, waarvan de single ‘and the colour red’ al menig dansvloer in extase heeft gebracht.Underworld Live At Gashouder

  • Special guest
    vrijdag 15 maart, zaterdag 16 maart 2024 | Gashouder, Amsterdam
    Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €50,40 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/underworld
De kaartverkoop start vrijdag 25 augustus 12:00 via www.ticketmaster.nl.