Zaterdag 11 november: Wooferland, The Beginning en Mazzo vieren Big Birthday Bash met houseclassics op Thuishaven.

De bekende houseclassics feesten Wooferland en The Beginning bestaan meer dan twintig jaar. Voormalig Club Mazzo, tegenwoordig bekend van het feest Mazzo is Back, tikt de veertig jaar aan. Om dit te vieren, wordt zaterdag 11 november het terrein van Thuishaven omgetoverd tot een plek waar acid, techno, houseclassics en rave van 1989 tot 2005 samenkomen. De organisatie pakt uit met een spectaculaire line-up met o.a. Quazar (live), Dave Angel en Franky Jones.

Wie jarig is, viert feest. En dát kun je wel aan de organisatie van deze evenementen over laten. Al meer dan twintig jaar worden jong en oud bij elkaar gebracht op de houseclassics feesten Wooferland, The Beginning en Mazzo is Back. Ouderen willen de ‘goeie ouwe tijd’ koesteren, nieuwe generaties laten zich beïnvloeden door de eerste houseplaten en willen weten waar die classics vandaan komen die ook nu nog steeds worden gedraaid. “Het is tijdloos en wordt niet beïnvloed door trends, hypes en modebeelden”, aldus de organisatie.

Thuishaven en houseclassics feesten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de loods draaien onder andere Lucien Foort, Franky Jones en Remy Unger de hardere stijlen bij The Beginning stage. De Mazzo stage in de circustent pakt uit met artiesten als Jorg, JP en Dano. Bijzonder is de programmering van een van de housepioniers van Nederland: Quazar. Bekend van de nummers The Seven Stars, Breakaway en Unity. De Brit Dave Angel, die zich muzikaal heeft laten inspireren door de technoscene uit Detroit – waar techno in de jaren 80 groot werd – zal het terrein van Thuishaven op haar grondvesten doen laten schudden. Beide artiesten draaien bij de Wooferland stage, in de mainstage van Thuishaven.

Club Mazzo
Club Mazzo, die in 2003 haar deuren sloot, was in de jaren negentig samen met de RoXY één van de eerste plekken waar housemuziek werd gedraaid. In de jaren tachtig was het een ontmoetingsplek voor de new wave en punk generatie. De voormalige club met kunstzinnig karakter opende 24 jaar lang haar deuren voor grote artiesten als U2, Depeche Mode en Jeff Mills. Na de sluiting leven de iconische feesten verder onder de naam Mazzo is Back. Mazzo-resident Cellie mag dan ook niet ontbreken aan de spectaculaire line-up.

The Beginning heeft eerder succesvolle, uitverkochte edities gehad in onder andere de Amsterdamse club Radion en het Groningse Paradigm. Wooferland strijkt al bijna twintig jaar neer op festivalterrein Houtrak in Spaarnwoude. Het gezamenlijke feest op Thuishaven is jaarlijks stijf uitverkocht en ook nu gaan de kaarten weer hard.

ThuishavenHet festivalterrein Thuishaven bevindt zich in Amsterdam West aan de A10. Het is gemakkelijk te bereiken via zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren is gratis in het weekend. De line-up van het feest is verdeeld over vier area’s op deze unieke, intieme locatie.

LINE-UP:

Quazar (live)
Dave Angel
Lucien Foort
Erick E
Dimitri
Remy Unger
Franky Jones B2B Alexander Koning
Carlijn
Jaydee
Dano
Lemon 8
Dj Rob
Gizmo
Buzz fuzz
Spider Willem
JP
Abraxas
Jurgen
Lars Johansson
Cellie
Paul Jay
Jorg
Monde
Marque
Michel Becks
Buddy Suwijn
Charly
Sidney
BeNRG
Koen
Mc Complicated
MC Pryme

Wooferland, The Beginning and Mazzo’s Big B’day Bash op Thuishaven

Zaterdag 11 november 2023

Festivalterrein Thuishaven

Contactweg 68, 1014 BW Amsterdam

Tijd: 13:00 – 23:00 uur

Minimum leeftijd: 18 jaar


Tickets:   
Facebook event: https://www.facebook.com/events/3444568192477187